Kennisgeving Ontwepbestemmingsplan Zuidas-Ravel

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 26 januari 2016 het ontwerpbestemmingsplan Zuidas-Ravel vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

Het plangebied maakt onderdeel uit van het gebied dat bestuurlijk is aangewezen als grootstedelijk projectgebied Zuidas. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Beethovenstraat in het westen, de Ringweg A10 in het noorden (meer concreet: de grens van de structuurvisie ZuidasDok), de Vivaldistraat in het oosten en de De Boelelaan in het zuiden.

Op de ontwikkelvelden langs de Beethovenstraat en langs de De Boelelaan voorziet het ontwerpbestemmingsplan in de ontwikkeling van een gemengd woon- en werkprogramma met een totaal maximum van 200.000 m2 bruto vloeroppervlak (bvo). Binnen dit maximum is een flexibele invulling mogelijk, met maximaal 150.000 m2 bvo wonen, maximaal 70.000 m2 bvo kantoor en maximaal 30.000 m2 bvo voorzieningen.

Er is niet gekozen voor een directe eindbestemming, maar voor een nader uit te werken bestemming. Dit betekent dat burgemeester en wethouders later uitwerkingsplannen dienen vast te stellen waarin nadere regels worden gesteld ten aanzien van de bebouwing en het gebruik van gronden. Er is tevens een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om door middel van een wijzigingsplan maximaal 15.000 m2 bvo extra onderwijsprogramma toe te staan.

Daarnaast voorziet het ontwerpbestemmingsplan in de nieuwe inrichting van het gemeentelijk sportpark Goed Genoeg .

Crisis- en herstelwet

Het project Amsterdam Zuidas is aangewezen in bijlage II van de Crisis- en herstelwet (bijlage II, Aa nummer 3). Als gevolg daarvan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde.

Zuidas-Flanken is, met het oog op het versterken van de duurzame ruimtelijke en economische ontwikkeling van dat gebied, tevens aangewezen als ontwikkelingsgebied als bedoeld in artikel 2.2 van de Crisis- en herstelwet (artikel 2, eerste lid, onder x van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet). Deze regeling biedt de mogelijkheid om onder voorwaarden voor een maximale duur van 10 jaar af te wijken van de geldende milieukwaliteitsnormen.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Zuidas-Ravel met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 4 februari 2016 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

Het ontwerpbestemmingsplan Zuidas-Ravel met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.K1403BPGST-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: directeur Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de gemeente Amsterdam, afdeling Ruimte en Duurzaamheid, telefoonnummer 020 255 1524.

Amsterdam, 3 februari 2016

Burgemeester en wethouders,

mr. A.H.P. van Gils

secretaris

mr. E.E. van der Laan

burgemeester

Naar boven