Vaststelling Bestemmingsplan ‘3e Herziening Schoorl, kernen en buurtschappen’

Logo Bergen (NH)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH) maken bekend dat de raad van Bergen in de openbare raadsvergadering van 29 september 2016 het bestemmingsplan ‘3e Herziening Schoorl, kernen en buurtschappen’ heeft vastgesteld. (NL.IMRO.0373.BPG04006herz3skb‐CO01)

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken ligt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van donderdag 13 oktober 2016 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage.

Het bestemmingsplan ‘3e Herziening Schoorl, kernen en buurtschappen’ is opgesteld om de planologische regeling van de 2e herziening van het bestemmingsplan Schoorl‐Kernen en Buurtschappen te herzien. Dit naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 11 mei 2016. De Afdeling heeft de raad opgedragen om binnen 24 weken een nieuw besluit te nemen voor het vernietigde besluit. Deze herziening betreft uitsluitend de locaties Smeerlaan 7, 7za en tussen 1 en 7 in Schoorl.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis van Bergen, Jan Ligthartstraat 4 te Alkmaar op werkdagen gedurende openingstijden en kan eveneens op donderdagavond tussen 17:00 uur en 20:00 uur worden ingezien. Tevens is het bestemmingsplan raadpleegbaar op de gemeentelijke website, www.bergen-nh.nl, of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. De werking wordt opgeschort indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek tot voorlopige voorziening is gedaan en op dat verzoek positief is beslist.

Bij vragen kunt u contact opnemen met de heer S. Bek, medewerker Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar via telefoonnummer 072-888 03 76

Bergen, 12 oktober 2016

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH).

Naar boven