Kennisgeving ex artikel 6.14 Wet ruimtelijke ordening ontwerp-exploitatieplan ‘De Lus’

Logo Heiloo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heiloo maken ingevolge het bepaalde artikel 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 6 oktober 2016 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage ter inzage ligt:

•het ontwerp-exploitatieplan ‘De Lus’.

Inhoud

Het plan behelst de herontwikkeling van het noordelijk deel van het bedrijventerrein Oosterzij. Het bestemmingsplan dat op 29 september 2016 in procedure is gebracht, maakt het planologisch-juridisch mogelijk om woningen en appartementen te bouwen op globaal het voormalige WNK-terrein en Nidrac-terrein te Heiloo. Het exploitatieplan biedt de gemeente Heiloo de mogelijkheid om kosten die samenhangen met de ontwikkeling van ‘De Lus’ te verhalen.

In het bestemmingsplan Zuidoost (2011) was de transformatie van bedrijventerrein naar een combinatie van woon-werkgebied planologisch mogelijk gemaakt. Voor deze gecombineerde woon-werkeenheden bleek weinig belangstelling te bestaan. Het bouwplan is daarop aangepast naar ‘normale’ woningen en appartementen. Ook is op een aantal plekken het type woning gewijzigd. Een nieuw bestemmingsplan is nodig om dat nieuwe concept planologisch mogelijk te maken en een nieuw exploitatieplan is nodig om kosten te verhalen.

Het (ontwerp)exploitatieplan gaat uit van de fictie dat de gemeente alle percelen verwerft en ontwikkelt tot bouwpercelen. Alle kosten en opbrengsten worden geraamd, waarna per perceel een exploitatiebijdrage wordt vastgesteld. Indien een grondeigenaar een anterieure overeenkomst met de gemeente heeft gesloten over onder meer de exploitatiebijdrage dan zijn de financiële bepalingen van het exploitatieplan niet meer van toepassing.

Ter inzage

Het ontwerp-exploitatieplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 6 oktober 2016 tot en met woensdag 16 november 2016 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • bij de informatiebalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Heiloo;

  • in de Openbare Bibliotheek, Westerweg 250 te Heiloo.

Inzien via internet

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/NL.IMRO.0399.DeLus2016-EX01;

  • als pdf-bestand op www.heiloo.nl/bestemmingsplannen

Zienswijzen

Gedurende de termijn dat het ontwerp-exploitatieplan ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen ten aanzien van het exploitatieplan kenbaar maken bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze dient u te richten aan de gemeenteraad van Heiloo, Postbus 1, 1850 AA Heiloo. Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden 'zienswijze op het ontwerp-exploitatieplan ‘De Lus’.

Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met de heer

C.Ouwerkerk van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, telefoonnummer 072 - 535 67 33.

Heiloo, 5 oktober 2016

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heiloo.

Naar boven