Vaststelling provinciaal inpassingsplan N831 Velddriel – Alemse Stoep

Logo Gelderland

Provinciale Staten van Gelderland hebben het inpassingsplan N831 Velddriel – Alemse Stoep op 28 september 2016 gewijzigd vastgesteld. Vanaf 6 oktober 2016 ligt het inpassingsplan ter inzage.

Vastgesteld inpassingsplan

Provinciale Staten hebben het inpassingsplan N831 Velddriel – Alemse Stoep op 28 september 2016 gewijzigd vastgesteld. Het inpassingsplan vormt de planologisch juridische kaders voor de reconstructie van de N831. Het plangebied bevindt zich tussen Velddriel en de Alemse Stoep, op grondgebied van de gemeente Maasdriel.

De N831 tussen Velddriel en de Alemse Stoep is de verbindingsroute tussen de A2 en de N322. Door de hoge verkeersintensiteiten en het ontbreken van een vrijliggende fietsvoorziening ontstaan er gevaarlijke situaties. Dit inpassingsplan maakt de realisatie van een vrijliggend fietspad, veilige oversteekplaatsen en een rotonde bij de afslag ‘de Hoorzik’ mogelijk.

Het ontwerp inpassingsplan heeft vanaf 21 april 2016 gedurende 6 weken ter inzage gelegen ten behoeve van inspraak. De zienswijzen hebben geleid tot verbetering van het ontwerp, maar geven geen aanleiding tot wijzigingen ten opzichte van het ontwerp inpassingsplan. In bijlage 11 van de toelichting is de nota van beantwoording opgenomen, waarin de zienswijzen beantwoording en de ambtshalve wijzigingen te vinden zijn.

Waar kunt u de stukken inzien?

Het inpassingsplan N831 Velddriel – Alemse Stoep (toelichting, planregels en verbeelding) ligt met de daarbij behorende bijlagen met ingang 6 oktober 2016 tot en met 17 november 2016 ter inzage. De stukken kunt u inzien:

  • Bij de provincie Gelderland in het informatiecentrum in gebouw Marktstate, Eusebiusplein 1A te Arnhem, op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur.

  • Bij de gemeente Maasdriel, Kerkstraat 45, 5331 CB Kerkdriel.

  • Digitaal op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder het nummer: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.IPAlemseStoep-vst1

  • Digitaal op www.gelderland.nl, onder “ruimtelijke ordening / inpassingsplannen”.

Instellen beroep

Met ingang van 7 oktober 2016 kan gedurende zes weken, dus tot en met 17 november 2016, beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die een zienswijze indienden;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp- inpassingsplan.

     

Het beroepschrift kan worden ingesteld bij: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten:

 

  • a)

    naam en adres;

  • b)

    de dagtekening;

  • c)

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d)

    de redenen waarom de belanghebbende zich niet met het besluit kan verenigen.

Verzoek voorlopige voorziening

Het inpassingsplan treedt in werking na afloop van de hiervoor genoemde termijn voor het indienen van beroep. Binnen de beroepstermijn kan ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort tot op het verzoek is beslist.

Griffierecht

Zowel voor het indienen van een beroepsschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie en uitleg wordt verwezen naar www.raadvanstate.nl.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit over het inpassingsplan is afdeling 2 (Procedures) van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent voor het indienen van een beroepsschrift dat:

  • de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • het beroep wordt niet ontvankelijk verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend; en

  • deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

De Wet ruimtelijke ordening bepaalt dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State binnen twaalf maanden na afloop van de beroepstermijn uitspraak doet. De beslistermijn wordt in dit geval door de Crisis- en herstelwet ingekort tot een half jaar.

Meer informatie

Provincieloket, telefoonnummer (026) 359 99 99, e-mailadres: post@gelderland.nl.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven