Vastgesteld bestemmingsplan ‘Generaal Urquhartlaan 21, 2016’

Logo Renkum

De gemeenteraad van Renkum heeft in haar vergadering van 28 september 2016 het bestemmingsplan ‘Generaal Urquhartlaan 21, 2016’, ongewijzigd vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt in het kader van de beroepstermijn met ingang van 5 oktober 2016 gedurende zes weken analoog ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek. De bestemmingsplannen zijn ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website: www.renkum.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0182ob-va02. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0182ob-/NL.IMRO.0274.bp0182ob-va02.

 

Het bestemmingsplan maakt de bouw van acht woningen mogelijk op het perceel aan de Generaal Urquhartlaan 21 in Oosterbeek. Het terrein is ook bekend onder het terrein van het voormalige Neder Veluwe College. Het bestaande gebouw zal voor het bouwplan gesloopt worden. De nieuwe woningen worden gebouwd op de locatie waar nu het bestaande schoolgebouw staat. Het plangebied ligt in het noordelijk deel van Oosterbeek (ten noorden van de Utrechtseweg), gelegen aan de Generaal Urquhartlaan 21. Het gebied ligt in, dan wel aan de rand van het park 'De Dennenkamp'. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de het voormalige schoolgebouw van het Neder Veluwe College op het kadastrale perceel gemeente Oosterbeek, sectie C, nummer 3984 en voor een klein deel, liggend tussen dit perceel en de Generaal Urquhartlaan, op het perceel Oosterbeek, sectie C nummer 6144. Het plangebied wordt in het westen begrensd door de Generaal Urquhartlaan. Ten noorden van het plangebied ligt een smalle groenstrook (met wandelpad) met daar ten noorden van de woningen met tuinen van Generaal Urquhartlaan 23 en Wouter Klaassenlaan 40. Ten oosten van het plangebied ligt ook een smalle groenstrook (met wandelpad) met daarnaast de woning met tuin aan de Wouter Klaassenlaan 38a. In het zuiden ligt het park 'De Dennenkamp'.

 

Gedurende de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, die op tijd een zienswijze hebben ingediend, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan te hebben ingediend, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor zover het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld kan iedere belanghebbende, dus ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, tegen die wijziging schriftelijk beroep instellen.

Omdat het instellen van beroep geen schorsende werking heeft, treedt het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven