"Gemeente Den Helder - Kennisgeving gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan - Rijksweg 109"

Logo Den Helder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder maken op grond van artikel 3.8, lid 3, juncto artikel 3.8, lid 4 en artikel 3.8, lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Huisduinen en de Stelling 2015 met planidentificatie NL.IMRO.0400.516BPRIJKSW1092016-VST1 in de raadsvergadering van 12 september 2016 gewijzigd is vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan Rijksweg 109 is opgesteld om het aldaar gevestigde agrarische bloembollenbedrijf de mogelijkheid te geven zijn bedrijfsruimten uit te breiden tot een oppervlak van maximaal 1,5 hectare. De uitbreiding kan niet achter het bestaande bedrijf plaatsvinden gezien de ligging van een leidingen tracé voor hogedruk transportleidingen aldaar. In het bestemmingsplan wordt daarom een zijwaartse uitbreiding mogelijk gemaakt in noordelijke richting evenwijdig aan de Rijksweg.

 

Naast bovenstaande is het ook gewenst om de agrarische bestemming en bouwblok te verwijderen van het perceel Rijksweg 108. De aanwezige voormalige agrarische bedrijfswoning mag op grond van het nu voorliggende plan worden gebruikt als plattelandswoning. De bestaande voormalige agrarische schuren mogen worden gebruikt ten behoeve van opslag.

 

Tot het plangebied behoren de te bebouwen gronden aan de Rijksweg 108 en 109. Het bestemmingsplan voorziet in een actuele regeling voor het plangebied waarin alle beleidsstukken zijn meegenomen.

 

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf 10 oktober 2016 gedurende een periode van zes weken ter inzage (dus tot en met 21 november 2016).

 

Het vastgestelde bestemmingsplan Rijksweg 109 ligt op de volgende wijzen ter inzage:

  • 3.

    digitaal en op papier bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravehage door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan Rijksweg 109 bij de gemeente naar voren hebben gebracht;

     

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat hen redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8, lid 1 Wro, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben kunnen brengen.

     

  • 3.

    belanghebbenden tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht.

     

 

Gedurende de genoemde termijn kan tevens, indien door betrokkenen een beroepsschrift is ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

 

Voor zowel het in behandeling nemen van het beroepsschrift als het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschguldigd.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treed het bestemmingsplan niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

  •  

Naar boven