Ontwerpbestemmingsplan Ziedewijdsedijk 123A - 119 ter inzage

Logo Barendrecht

Op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Barendrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Ziedewijdsedijk 123A - 119 ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de deelname van twee tuinders aan de Regeling ruimte voor ruimte. In ruil voor de sloop van de kas op de locatie Ziedewijdsedijk 123A krijgt de tuinder de mogelijkheid om twee reguliere woningen, of één grotere woning, aan het Boezempad te bouwen. De tuinder aan de Ziedewijdsedijk 119 kan na sloop van zijn kas zijn deelrecht verkopen.

Bestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder inzien

Het ontwerpbestemmingsplan Ziedewijdsedijk 123A - 119 en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder met de bijbehorende stukken kunt u inzien in de periode van 7 oktober 2016 tot en met 17 november 2016 bij het gemeentelijke Servicecentrum.

Het Servicecentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.00 uur en op afspraak op dinsdag en donderdag van 12.00 – 17.00 uur en maandag en woensdag van 12:00 – 20:00 uur en vrijdag van 12:00 – 15:00u.

Ook zijn het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder met de bijbehorende stukken digitaal beschikbaar op de site van de gemeente (onder www.barendrecht.nl > Inwoners > ter inzage > ruimtelijke plannen) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0489.BPZiedewij123a119‐ON01.

Kosten verzekerd

De uitvoering en kosten van het voornemen berusten volledig bij de initiatiefnemers. Met de gemeente Barendrecht zijn anterieure overeenkomsten afgesloten. Hiermee is de economische uitvoerbaarheid voldoende verzekerd.

Akoestisch onderzoek

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat voor de woning(en) aan het Boezempad de voorkeurgrenswaarde uit de Wet geluidhinder overschreden wordt door het wegverkeerslawaai afkomstig van de Boezemweg. Hiervoor is een ontwerpbesluit hogere waarden opgesteld.

Reactie geven

Wilt u op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarden reageren? U kunt gedurende hierboven genoemde periode mondeling of schriftelijk een zienswijze (reactie) indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Barendrecht, t.a.v. de heer M. Rienks, Postbus 501, 2990 EA Barendrecht. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer M. Rienks via telefoonnummer 0180 451 221.

Vervolgprocedure

Nadat de ontvangen zienswijzen verwerkt zijn, zal de gemeenteraad een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan en het college over het besluit hogere waarden Wet geluidhinder. De bekendmakingen van de vaststellingen worden vooraf officieel bekend gemaakt.

Naar boven