Bekendmaking ontwerp bestemmingsplan Leeuwesteyn en en bijbehorend ontwerpbesluit hogere waarden (Wet geluidhinder)

Logo Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 7 oktober 2016  gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen:

 

  • -

    het ontwerpbestemmingsplan Leeuwesteyn, dat is vastgelegd in het digitale bestand met identificatienummer NL.IMRO.0344.BPLEEWELEIDSCHRIJN-ON01;

  • -

    het ontwerpbesluit hogere waarden (HW 1145 ) tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ingevolge de Wet geluidhinder.

 

Plangebied en doelstelling

Het plangebied is gelegen aan de oostzijde van het stadsdeel Leidsche Rijn. Het gebied wordt begrensd door het Leidsche Rijn Centrum in het noorden, het Amsterdam-Rijnkanaal in het oosten, het Willem-Alexanderpark in het westen en in het zuiden door de Leidsche Rijn.

De gemeenteraad heeft 16 april 2016 ingestemd met het Stedenbouwkundig Plan Leeuwesteyn. Dit Stedenbouwkundig Plan Leeuwesteyn is een flexibel stedenbouwkundig raamwerk voor een woonwijk van circa 1000 woningen. De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan is deze ontwikkeling van Leeuwesteyn als (woon)gebied planologisch-juridisch mogelijk te maken.

 

Ontwerpbesluit hogere waardenBurgemeester en wethouders overwegen ten behoeve van de vestiging van geluidgevoelige functies in het bestemmingsplan Leeuwesteyn, hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting, als bedoeld in hoofdstuk VI en V Wet geluidhinder en hoofdstuk 4 Besluit geluidhinder. De voorkeurgrenswaarde wordt vanwege wegverkeerslawaai, industrielawaai en spoorweglawaai overschreden.

 

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan Leeuwesteyn en het ontwerpbesluit hogere waarden liggen ter inzage van vrijdag 7 oktober 2016 gedurende zes weken, dus tot en met donderdag 17 november 2016, in het Stadskantoor, Stadsplateau 1, 5e verdieping, 3521 AZ Utrecht.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

  • -

    via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl (deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies)

  • -

    via de gemeentelijke website utrecht.nl/bestemmingsplannen, waar men kan doorklikken naar het desbetreffende plan. Op de gemeentelijke website staat ook het ontwerpbesluit hogere waarden.

 

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp besluit hogere waarde indienen bij:

 

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

T.a.v. de heer P. Meijer

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan Leeuwesteyn

 

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860226 b.g.g. 2860229 ) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. U kunt een zienswijze niet via e-mail of anderszins digitaal indienen.

Naar boven