Gecoördineerde vaststelling bestemmingsplan en verlening omgevingsvergunning 14 woningen Ramakerspad Heerde (Emmaschool).

Logo Heerde

Het college van Heerde maakt het volgende bekend:

• De gemeenteraad heeft op 12 september 2016 het bestemmingsplan Heerde-Dorp, 8e herziening (Emmaschool) gewijzigd vastgesteld, zoals vervat in het gml-bestand NL.IMRO.0246.408EMMASCHOOL.

• Het college van Heerde heeft op 15 september 2016 de omgevingsvergunning voor het bouwen van 14 levensloopbestendige en duurzame woningen en het kappen van 40 bomen verleend.

 

Op 11 april 2016 heeft de gemeenteraad ingestemd met de toepassing van de zogenaamde coördinatieregeling op de herontwikkeling van het terrein van de voormalige Emmaschool. Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning hebben vervolgens ter inzage gelegen van 27 april tot en met 7 juni 2016. Gedurende de termijn van terinzagelegging zijn geen formele zienswijzen ingediend. Wel zijn naar aanleiding van het overleg met omwonenden enkele ambtelijke wijzigingen in de plannen doorgevoerd.

De toepassing van de coördinatieregeling betekent dat het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning gezien worden als één besluit waartegen u een beroepschrift kunt indienen.

Ter inzage

Ter inzage liggen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken.

Het bestemmingsplan betreft de juridisch-planologische regeling om op de vrijgekomen locatie van de Emmaschool aan het Ramakerspad te Heerde woningbouw mogelijk te maken.

Op 12 april 2016 is een omgevingsvergunning aangevraagd voor de volgende activiteiten:

• Het bouwen van 14 woningen aan het Ramakerspad te Heerde (artikel 2.1 lid 1 onder a Wabo)

• Het kappen van 40 bomen (artikel 2.2 lid 1 onder g Wabo).

De stukken liggen ter inzage met ingang van de dag na publicatie gedurende 6 weken bij het Publiekscentrum in het gemeentekantoor aan de Eperweg 5 in Heerde. Op afspraak kunnen de stukken worden ingezien van maandag tot en met donderdag van 08.30 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 uur tot 16.00 uur.

Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0246.408EMMASCHOOL-VA01).

Beroep en voorlopige voorziening

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Voor de beroepsmogelijkheden tegen de genomen besluiten (vastgesteld bestemmingsplan en verlening omgevingsvergunning) geldt dat gedurende de beroepstermijn de volgende personen en/of instanties beroep kunnen in stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

• Iedere belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

• Iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden;

• Een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen de ontwerpomgevingsvergunning bij het college heeft ingediend.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

4 oktober 2016,

Het college van Heerde,

W.R.J.M. Pijnenburg–Adriaenssen,

burgemeester

B. van Zuthem,

Gemeentesecretaris

Naar boven