Gemeentelijk coördinatiebesluit vaststelling bestemmingsplan “De Enk, Industrieweg 1 / Enkweg 56, Wijhe” en omgevingsvergunning “Industrieweg 1c / 1d, Wijhe”

Logo Olst-Wijhe

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft op 17 november 2015 besloten toepassing te geven aan de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.30 e.v. Wro) ten behoeve van de herontwikkeling van de Industrieweg 1 te Wijhe. Vanwege die coördinatie worden de hieronder vermelde besluiten gelijktijdig voor beroep ter inzage gelegd.

Het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe maakt bekend dat:

1. De gemeenteraad van Olst-Wijhe, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, in de openbare vergadering van 19 september 2016, het bestemmingsplan “De Enk, Industrieweg 1 / Enkweg 56, Wijhe” met het identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2015004012-0301, ongewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de vestiging van een garagebedrijf met bedrijfswoning en tankstation op het perceel Industrieweg 1 mogelijk, ter vervanging van de huidige locatie aan de Enkweg 56 waar eveneens een bedrijfsgebouw met bedrijfswoning en tankstation gesitueerd zijn. Op deze huidige locatie komen de bedrijfswoning en het tankstation te vervallen. Op het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. 

2. Het college op 28 september 2016 heeft besloten een omgevingsvergunning met kenmerk 2015000327, te verlenen. De omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende locatie: Industrieweg 1c /1d te Wijhe voor de activiteit: het bouwen van een bedrijfsgebouw met bedrijfswoning en een tankstation.  

Ter inzage

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning, met de daarbij behorende stukken, liggen vanaf 6 oktober 2016 tot en met 16 november 2016 ter inzage bij ons klantcontactcentrum in Wijhe, Raadhuisplein 1.  

Het bestemmingsplan is tevens digitaal raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden voor het bestemmingsplan zijn beschikbaar via http://ro.olst-wijhe.nl

Beroep instellen

Het besluit is gecoördineerd vastgesteld. Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de verschillende besluiten als één besluit voor beroep aangemerkt. De beroepstermijn, tevens inzagetermijn, loopt van 6 oktober 2016 tot en met 16 november 2016. Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeente hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig hun zienswijze kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen. U kunt uw beroepschrift onder vermelding van “Coördinatiebesluit bestemmingsplan “De Enk, Industrieweg 1 / Enkweg 56, Wijhe”, omgevingsvergunning “Industrieweg 1c / 1d, Wijhe” richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.  

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.  

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. 

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met het team Leefomgeving van de gemeente Olst-Wijhe, bereikbaar op telefoonnummer 14 0570.

Naar boven