Rectificatie: Kennisgeving ontwerp-beschikking uitgebreide voorbereidingsprocedure Graft-De Rijp, sectie K, nummer 630, gemeente Alkmaar

Logo Alkmaar

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT (rectificatie)

 

Kennisgeving ontwerp-beschikking uitgebreide voorbereidingsprocedure Graft-De Rijp, sectie K, nummer 630 (gemeente Alkmaar)

 

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken gelet op het bepaalde in artikel 3.10 eerste lid Wabo juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij voornemens zijn vergunning te verlenen voor:

 

Tapsloot te Starnmeer: Afwijken bestemmingsplan voor een bredere brug dan momenteel is toegestaan.

Datum einde zienswijzentermijn: 16 november 2016

 

Door de provincie Noord-Holland is een aanvraag ingediend voor de vervanging van de Beatrixbrug. De brug heeft het einde van de levensduur bereikt en moet daarom worden vervangen. Van deze gelegenheid wordt meteen gebruik gemaakt om het tracé conform duurzaam-veiligprincipes in te richten. De nieuwe brug wordt derhalve breder dan de bestaande brug. Deze verbreding past niet binnen het geldende bestemmingsplan.

 

De aanvraag betreft de activiteit 'afwijken van het bestemmingsplan'. Nog niet aan de orde is de bouw (ontwerp) van de brug.

 

De locatie van de (nieuwe) brug is gelegen aan de Provincialeweg N246, tussen de Starnmeerdijk in het noorden en bedrijventerrein Molletjesveer/Westknollendam (gemeente Zaanstad) in het zuiden. De ontwerp-beschikking heeft alleen betrekking op grondgebied van de gemeente Alkmaar.

 

Bovengenoemde vergunning kan niet eerder worden verleend dan nadat de gemeenteraad heeft verklaard daartegen geen bezwaar te hebben. De gemeenteraad heeft besloten tot afgifte van een ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor een bredere brug dan het bestemmingsplan thans toestaat.

 

Zienswijzen

Bovengenoemde ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken liggen vanaf morgen gedurende zes weken ter visie bij de servicebalie vergunning en subsidieverlening van het Stadskantoor. Voor bezoekadres en openingstijden zie www.alkmaar.nl. Een ieder kan gedurende deze termijn mondeling of schriftelijk eventuele zienswijzen over de ontwerpbesluiten naar voren brengen bij burgemeester en wethouders van Alkmaar, Postbus 53, 1800 BC Alk­maar. Eventuele zienswijzen dienen uiterlijk op de hierboven genoemde datum einde zienswijzentermijn te zijn ingediend

Naar boven