Terinzagelegging Besluit hogere Grenswaarde bestemmingsplan “Verdubbeling N34”

Logo Drenthe

Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe maken bekend, dat zij een besluit hebben genomen op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, om een hogere grenswaarde vast te stellen voor de woningen Huizingerstuk 4, Gluvinksweg 9 en Giestee 5 te Dalen.

De wegbeheerder provincie Drenthe is van plan de N34 te verdubbelen op het traject Coevorden Noord tot aan het klaverblad Holsloot A37. U vindt informatie over dit project op www.drenthe.nl. Hiervoor is een wijziging van het bestemmingsplan nodig, waarbij rekening gehouden moet worden met de Wet geluidhinder. Er is daarom onderzoek gedaan naar de geluidbelasting op geluidgevoelige bestemmingen. Uit dit onderzoek blijkt dat op bovengenoemde woningen sprake is van een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder. De provincie Drenthe heeft voor deze woningen daarom een hogere waarde ten aanzien van de geluidsbelasting vastgesteld. Dit besluit is tot stand gekomen met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure (afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht).

Ter inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 7 oktober 2016 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij:

  • de gemeente Coevorden, Kasteel 1, 7741 GC in Coevorden. Voor het maken van een afspraak kunt u terecht bij de afdeling Publieksservice, team Vergunningen.

  • de provincie Drenthe; om de stukken bij de provincie Drenthe in te zien kunt u een afspraak maken met Ina Luers via het emailadres I.Luers@drenthe.nl of via het telefoonnummer: (0592) 36 55 55

  • www.ruimtelijkeplannen.nl ; als bijlage van het bestemmingsplan ‘’verdubbeling N34 Coevorden’’.

Het bestemmingsplan “Verdubbeling N34” ligt gelijktijdig ter inzage bij de gemeente Coevorden.

Beroep

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die binnen de in de wet gestelde termijn een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerp. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht tegen het ontwerpbesluit, kunnen ook beroep instellen.

Eventuele beroepen dienen te worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken. Deze beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de redenen van het beroep (motivering). Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling. 

Het besluit tot vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist. 

Aanvullende informatie

Voor nadere informatie over de ter inzage liggende documenten kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Ina Luers via het emailadres I.Luers@drenthe.nl of via het telefoonnummer: (0592) 36 55 55.

Naar boven