Gemeente Borger-Odoorn, Bronneger, Bestemmingsplan Manege aan de Dorpsstraat, vastgesteld na uitspraak van de Raad van State

Logo Borger-Odoorn

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken bekend dat door de gemeenteraad op 22 september 2016 het bestemmingsplan Manege aan de Dorpsstraat te Bronneger gewijzigd is vastgesteld naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State

De Raad van State heeft in haar uitspraak van 18 mei 2016 met nummer 201503902/1/R4 de zogeheten “bestuurlijke lus” toegepast. Dit betekent dat de gemeenteraad opdracht heeft gekregen een nieuw vaststellingsbesluit te nemen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

De wijzigingen hebben betrekking op de volgende onderdelen:

  • -

    Er is opnieuw onderzoek gedaan naar het veiligheidsrisico bij evenementen en dat heeft geleid tot een aanpassing in de planregels (bijlage 11 en planregel 3.3).

  • -

    Aan de plantoelichting is een compensatieplan natuur toegevoegd (bijlage 13)

  • -

    De noodzaak van een bedrijfswoning is opnieuw met een deskundigenadvies onderbouwd (bijlage 14).

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 6 oktober tot donderdag 17 november 2016 ter inzage.

Het bestemmingsplan is in te zien via de gemeentelijke website (onder Nieuws > Ter inzage) en op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1681.00BP0014-VG02 of in het Klantcontactcentrum.

Belanghebbenden kunnen gedurende vermelde periode beroep instellen tegen het nieuwe vaststellingsbesluit Dit beroep dient te worden ingesteld bij Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na de einduitspraak van de Raad van State.

Naar boven