Bekendmaking ontwerp Rijnenburg Utrecht, 1e wijzigingsplan Nedereindseweg 541 en bijbehorend ontwerp besluit hogere waarden (Wet geluidhinder)

Logo Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 12 februari 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp Rijnenburg Utrecht, 1e wijzigingsplan Nedereindseweg 541, dat is vastgelegd in het digitale bestand WPRIJNUTR1EWIJZIG.ON01 en het ontwerpbesluit hogere waarden, Wet geluidhinder (HW 1103).

 

Plangebied en doelstelling

Op 5 maart 2015 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Rijnenburg, Utrecht vastgesteld. Hierin is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen die het mogelijk maakt de agrarische bestemming van dit perceel te wijzigen naar de bestemming Wonen. Het agrarische bedrijf op de locatie Nedereindseweg 541 is beëindigd. De nieuwe eigenaar heeft het initiatief genomen om het perceel een nieuwe invulling te geven waarbij de bestaande agrarische bedrijfsbebouwing in zijn geheel zal worden gesloopt. Daarna worden er twee woningen (waarvan een ter vervanging van de bestaande bedrijfswoning) op het perceel terug gebouwd. De doelstelling van dit wijzigingsplan is de beschreven nieuwe ontwikkeling ten behoeve planologisch-juridisch mogelijk te maken.

 

Het plangebied bevindt zich in Rijnenburg. Het is halverwege de Nedereindseweg aan de zuidkant gelegen. De grens van het plangebied wordt globaal gevormd door de sloot langs de Nedereindseweg aan de noordzijde, de sloten aan weerszijden van het perceel en de graslanden aan de zuidzijde.

 

Ontwerp besluit hogere waarden (Wet geluidhinder)

Burgemeester en wethouders overwegen hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder. De 'voorkeursgrenswaarde' wordt vanwege wegverkeerlawaai overschreden.

 

Inzien

Het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden (Wet geluidhinder) liggen met ingang van vrijdag 12 februari 2016 gedurende zes weken, dus tot en met 24 maart 2016 ter inzage in het stadskantoor, Stadsplateau 1, 5e verdieping, 3521 AZ, Utrecht.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

• via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies) en

• via de gemeentelijke website www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

 

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze indienen bij:

 

Het College van B&W van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Gebiedsontwikkeling

T.a.v. T. Tijbosch

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: ‘zienswijze ontwerpwijzigingsplan Nedereindseweg 541’

 

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860226) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. U kunt een zienswijze niet via e-mail of anderszins digitaal indienen.

 

 

 

Naar boven