"Gemeente Den Helder - Kennisgeving Vastgesteld wijzigingsplan - Noorderhaaks, te Julianadorp

Logo Den Helder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder maken bekend dat zij het wijzigingsplan "Noorderhaaks te Julianadorp" met planidentificatie NL.IMRO.0400.412WPNOORDERH2016-ONT1 op 20 september 2016 ongewijzigd hebben vastgesteld. Op basis van artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht wordt, met ingang van 3 oktober 2016 voor een periode van zes weken (dus tot en met 14 november 2016), voor een ieder ter inzage gelegd:

 

Het vastgestelde wijzigingsplan 'Noorderhaaks te Julianadorp', met planidentificatie NL.IMRO.0400.412WPNOORDERH2016-VST1, evenals op het plan betrekking hebbende stukken.

 

Beschrijving plan

Voor een goede verkeerskundige doorstroming voor Julianadorp en de ontlasting van de kruising 'Veul' is de verkeersvoorziening 'Noorderhaaks'gepland. De Noorderhaaks zal de rotonde Breewijd/Van Foreestweg verbinden met de Langevliet aan de noordzijde van Julianadorp. De verkeersroute verloopt dan via de Noorderhaaks, het Breewijd en de Zuiderhaaks.

 

Om de verkeersvoorziening planologisch-juridisch mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan 'Landelijk gebied 2011' worden gewijzigd. Deze wijziging kan worden uitgevoerd via de wijzigingsbevoegdheid in het bestemmingsplan 'Landelijk gebied 2011'. In het wijzigingsplan is deze bevoegdheid uitgewerkt en voorziet in een nieuw planologisch-juridisch kader voor deze locatie. De bestemmingen 'Water' en 'Verkeer' worden hierin van toepassing verklaard en het wijzigingsplan voorziet niet in nieuwe gebouwen.

Inzage

Het ongewijzigd vastgestelde wijzigingsplan 'Noorderhaaks te Julianadorp' ligt op de volgende wijzen ter inzage:

  • 3.

    digitaal en op papier bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravehage door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerp van het wijzigingsplan Noorderhaaks te Julianadorp bij de gemeente naar voren hebben gebracht;

     

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat hen redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.6, lid 4 Wro, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders van Den Helder naar voren hebben kunnen brengen;

  • 3.

    belanghebbenden tegen de wizigingen die ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht.

 

Gedurende de genoemde termijn kan tevens, indien door betrokkenen een beroepsschrift is ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

Voor zowel het in behandeling nemen van het beroepsschrift als het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschguldigd.

 

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treed het wijzigingsplan niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

  •  

Naar boven