Bestemmingsplan Correctieve herziening DRU Industriepark Ulft

Logo Oude IJsselstreek

 

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat naar aanleiding van een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 1 juni 2016, de gemeenteraad op 22 september 2016 het bestemmingsplan “Correctieve herziening DRU Industriepark Ulft” gewijzigd heeft vastgesteld.

Gewijzigde i nhoud van het plan

Reeds eerder, op 25 juni 2015, heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan “Correctieve herziening DRU Industriepark Ulft” vastgesteld. Tegen dit besluit is door een aantal belanghebbenden beroep aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Afdeling heeft enkele subleden van Artikel 6 van de planregels vernietigd en hiervoor een voorlopige voorziening getroffen en vervolgens de gemeente opgedragen om binnen 26 weken een nieuw besluit te nemen. In het nu vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan (ID-code NL.IMRO.1509.BP000130-VA02) zijn de regels van Artikel 6 aangevuld met twee leden en is aan de toelichting Hoofdstuk 7 “Gewijzigde vaststelling na uitspraak Raad van State” toegevoegd.

Inzage

Het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan “Correctieve herziening DRU Industriepark Ulft” ligt van 6 oktober 2016 tot en met 17 november 2016 gedurende openingstijden van de Publieksbalie voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis. De Publieksbalie is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Op afspraak kan het bestemmingsplan ook worden ingezien op maandag van 08.30 tot 20.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Het bestemmingsplan is ook in elektronische vorm te raadplegen op de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) wanneer u zoekt op de naam van het bestemmingsplan. In het gemeentehuis kunt u het bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Beroep

Tijdens de hiervoor genoemde periode kan een belanghebbende schriftelijk beroep instellen. Beroep moet u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. U kunt alleen beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft vastgesteld. Tegen de overige onderdelen van het plan is geen beroep meer mogelijk. De adressering van het beroepschrift is Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Ook kunt u tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Zo’n verzoek stuurt u naar de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Bij het indienen van een beroepschrift of voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 18 november 2016, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet inwerking voordat op het beroep is beslist.

Naar boven