Ontwerp-bestemmingsplan partiële herziening bestemmingsplan Forepark A4-A12 (Kyocera Stadion)

Logo 's-Gravenhage

Ontwerp

Het ontwerp-bestemmingsplan partiële herziening bestemmingsplan Forepark A4-A12 (Kyocera Stadion) vervangt gedeeltelijk het door de raad op 20 februari 2014 vastgestelde bestemmingsplan Forepark-A4-A12. In dat bestemmingsplan zijn de gronden van en rondom het Kyocera-stadion bestemd als 'Gemengd-1' en 'Gemengd-2', waarbinnen onder meer culturele voorzieningen zijn toegestaan. Onder culturele voorzieningen wordt volgens de definities van het betreffende bestemmingsplan ook een bioscoop begrepen.

Naar verwachting wordt er binnenkort een omgevingsvergunning verleend voor de realisatie van een multiplexbioscoop op een onbebouwd perceel tussen de Guldenlaan en de rijksweg A12 in Den Haag, ten westen van station Ypenburg. De nieuwe bioscoop krijgt de beschikking over in totaal 11 filmzalen in combinatie met horecavoorzieningen.

Aangezien het niet wenselijk is dat er zich op zo'n korte afstand van elkaar twee bioscopen zouden vestigen, is een aanpassing van het bestemmingsplan Forepark-A4-A12 ter plaatse van het Kyocera-stadion noodzakelijk.

Met de partiële herziening “van het bestemmingsplan Forepark A4-A12 (Kyocera Stadion)” wordt het slechts onder voorwaarden mogelijk dat er een bioscoop wordt gerealiseerd ter plaatse van het Kyocera-stadion.

Terinzagelegging

Het ontwerp-bestemmingsplan partiële herziening bestemmingsplan Forepark A4-A12 (Kyocera Stadion) wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor eenieder met ingang van 29 september tot en met 9 november 2016 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

- op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

- op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen;

- bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdagavond ook alleen op afspraak van 16.00 tot 20.00 uur).

Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U dient uw zienswijze voorzien van uw naam, adres, dagtekening, handtekening en motivering, te richten aan de GEMEENTERAAD, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer: 070-752 8588. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken. ]

Naar boven