Buisleidingen Infrastructuur locatie Wagenborgen

Logo Delfzijl

De plannen zijn voor het vervangen van de aansluitleidingen naar het gasontvangstation (GOS) Wagenborgen en naar het gasontvangstation (GOS) Vennendijk in verband met aardbevingsrisico's. De nieuwe aansluitleidingen zijn bestand tegen zwaardere aardbevingen die mogelijk in de toekomst kunnen optreden.

De plannen zijn in strijd met het geldende bestemmingsplan 'Delfzijl - Buitengebied Zuid' (partiële hervaststelling). De nieuwe tracés voor de nieuwe aanvoerleidingen zijn niet voorzien van de dubbelbestemming 'Leiding - Gas'.

Gasontvangstation Vennendijk is gelegen aan de Vennendijk 20 te Meedhuizen, gelegen ten zuiden van het Eemskanaal. Het nieuwe tracé loopt ten westen van het Afwateringskanaal van Duurswold en langs de provinciale weg N362.

Gasontvangstation Wagenborgen is gelegen aan de Tolhek 3/3a ten noordoosten van de kern wagenborgen. Het nieuwe tracé kruist de provinciale weg N362.

Ter inzage

De plannen liggen van 29 september 2016 tot en met 9 november 2016 ter inzage in het gemeentehuis. U maakt hiervoor een afspraak bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl of via telefoonnummer 140596 of bij de receptie. De plannen liggen ook ter inzage in de openbare bibliotheek, Oude Schans 23 te Delfzijl. Daarnaast zijn de plannen in te zien via www.delfzijl.nl, ‘Bestuur en Beleid’, ‘Ruimtelijke Plannen’ (onder Beleid), ‘Bestemmingsplannen en beheersverordeningen’. De digitale versie van een bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kunt u schriftelijke zienswijzen over de plannen indienen bij de raad, Postbus 20000, 9930 PA Delfzijl of mailen naar: inspraakruimtelijkeplannen@delfzijl.nl.

Vermeld in uw brief of e-mail uw naam, adres en woonplaats en vermeld bovenaan uw brief of in uw e-mail bij onderwerp: ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Buisleiding Infrastructuur locatie Vennendijk en/of Wagenborgen. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer (0596) 63 99 49.

Naar boven