Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp-milieueffectrapportage “BuitengebiedNoord”

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken bekend dat vanaf donderdag 29 september tot en met woensdag 9 november 2016 het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-milieueffectrapportage “Buitengebied Noord” ter inzage liggen, waarover iedereen een zienswijze kenbaar kan maken. Met deze publicatie wordt voldaan aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 7.27 van de Wet milieubeheer.

Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp-milieueffectrapportage

Het bestemmingsplan “Buitengebied Noord” heeft betrekking op het noordelijk deel van het buitengebied van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en wordt globaal begrensd door:

  • het tracé van de spoorlijn Leiden – Utrecht;

  • de delen van de gemeentegrens met de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Woerden;

  • delen van het tracé van Rijksweg A12;

  • delen van de Enkele Wiericke en

  • de plangrenzen van de bestemmingsplannen ‘Plassengebied’, ‘Reeuwijkse Hout 2016’ en ‘Bodegraven-Oost’, ‘Weideveld’ en ‘Kern Bodegraven’.

De bestemmingsplannen die voor het bovengenoemde gebied gelden, zijn verouderd. Dit betekent dat deze bestemmingsplannen geactualiseerd moeten worden. Het bestemmingsplan “Buitengebied Noord” voorziet in een actuele planologische-juridische regeling voor het plangebied. Het bestemmingsplan heeft voor het overgrote deel een conserverend karakter. Uitzondering hierop zijn de planregels ten behoeve van het Natuurnetwerk Nederland (voorheen ecologische hoofdstructuur van Nederland) en hier in het bijzonder de planvorming voor het natuurnetwerk ten zuiden van de Oude Rijn.

In de ontwerp-milieueffectrapportage zijn de resultaten opgenomen van het onderzoek naar de effecten van het nieuwe bestemmingsplan. De rapportage dient als onderbouwing van het bestemmingsplan.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-milieueffectrapportage liggen vanaf donderdag 29 september tot en met woensdag 9 november 2016 voor iedereen ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-milieueffectrapportage liggen op de volgende wijzen ter inzage:

  • via: www.ruimtelijkeplannen.nl (met ID-nummer NL.IMRO.1901.BuitengebiedNoord-BP40);

  • Digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/overzicht-ruimtelijke-plannen;

  • op papier (inclusief de onderliggende stukken) en digitaal tijdens de openingsuren van het Klantcontactcentrum, Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts);

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl.

Zienswijze

Gedurende voornoemde inzagetermijn kan iedereen een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-milieueffectrapportage. Schriftelijke reacties dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk, Postbus 401, 2410 AK Bodegraven. Voor mondelinge reacties dient een afspraak te worden gemaakt met de afdeling Inwoners en Bedrijven via telefoonnummer 0172-522522. Van een mondelinge reactie wordt een verslag gemaakt, dat na goedkeuring door de indienende partij als formele zienswijze zal worden behandeld.

De ontvangen reacties worden betrokken bij de besluitvorming over de vaststelling van het bestemmingsplan en de milieueffectrapportage door de raad.

Naar boven