Ontwerpbestemmingsplan Meppel – Buitengebied herziening Schiphorsterweg en Kosterweg

Logo Meppel

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester & wethouders bekend dat van 4 februari t/m 16 maart voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan Meppel - Buitengebied herziening Schiphorsterweg en Kosterweg.

Globaal wordt het plangebied begrensd door het perceel naast Kosterweg 9 te Rogat en de gronden rondom Schiphorsterweg 27 te De Schiphorst

Het ontwerpbestemmingsplan is op een aantal onderdelen gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan. De belangrijkste wijzigingen worden hier kort toegelicht. Voor een compleet overzicht wordt verwezen naar de reactienota inspraak en vooroverleg welke onderdeel uitmaakt van het ontwerp van het bestemmingsplan.

De maximale bouwhoogtes voor beide locaties zijn gewijzigd. Voor de locatie aan de Kosterweg is de bouwhoogte verhoogd van 8 naar 9 meter. Aan de Schiphorsterweg wordt de maximale goot- en bouwhoogte verhoogd van 4,5 en 10,5 meter naar 5 en 11 meter.

Daarnaast wordt er in de toelichting meer duidelijkheid verschaft over de landschappelijke inpasbaarheid van de locatie aan de Schiphorsterweg.

Inzien

Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt ter inzage van 4 februari t/m 16 maart in het Stadhuis, Grote Oever 26 Meppel. Het plan (verbeelding, regels, toelichting en eventuele bijlagen) kan via www.ruimtelijkeplannen.nl of www.meppel.nl worden ingezien.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan een ieder op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar maken.

Zienswijzen met betrekking tot het ontwerp van het bestemmingsplan kunt u zowel schriftelijk als mondeling indienen.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de Gemeenteraad, Postbus 501 7940 AM Meppel.

Voor een mondelinge zienswijze kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met loket Bouwen & Wonen via telefoon 14 0522.

Meppel, 3 februari 2016

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven