Kennisgeving bestemmingsplan "Dijkzigt"

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 7 oktober 2016 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 17 november 2016) het ontwerpbestemmingsplan "DijkzigtNL.IMRO.0599.BP1062Dijkzigt-) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater tegenover het hoofdbureau van politie), kamer 22a.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

De aanleiding om een nieuw bestemmingsplan te maken voor “Dijkzigt” is de noodzaak om verouderde bestemmingsplannen te actualiseren.

Het plangebied van het bestemmingsplan “Dijkzigt” wordt ruwweg begrensd in het westen door de Coolhaven, in het noorden door de Rochussenstraat en heeft een uitloper naar de De Vliegerstraat, de Lieve Verschuierstraat, de Hondiusstraat en de Snellinckstraat. In het oosten vormt de Westersingel de plangrens en in het zuiden de Westzeedijk. De plangrens sluit aan bij de omliggende, geldende bestemmingsplannen: “Oude Westen”, “Cool”, “Scheepvaartkwartier”, “Lloydkwartier”, “Delfshaven”, “Middelland / Het Nieuwe Westen”. De ontwikkeling van het Collectiegebouw Boijmans van Beuningen en het project “Little c” ter plaatse van de Coolhaven maken geen onderdeel uit van dit bestemmingsplan. Die ontwikkelingen hebben een aparte procedure gevolgd cq. gaan een eigen procedure doorlopen.

 

In het nieuwe bestemmingsplan “Dijkzigt” is geprobeerd om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de nu geldende bestemmingsplannen “Hoboken” en “Middelland-Zuid / Coolhaven”.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u op maandagmiddag of op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur 06-10040308 bellen.

 

Informatieavond

In de bovenzaal van Armenius, Museumpark 3, wordt op 3 november 2016 van 19.00 tot 20.30 uur een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. De informatieavond kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 19.00 en 20.30 uur binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunst stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt.

 

Rotterdam, 5 oktober 2016 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

drs. P.W. Verhoeven

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven