Kennisgeving Provincie Gelderland

Logo Gelderland

Gewijzigde v aststelling provinciaal inpassingsplan Uitbreiding bedrijventerrein Medel (fase 1) (landschappelijke inpassi n g)

Gedeputeerde Staten maken ter voldoening aan artikel 3.26, tweede lid juncto artikel 3.8, derde lid van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat Provinciale Staten het provinciaal inpassingsplan Uitbreiding bedrijventerrein Medel (fase 1) op 27 januari 2016 gewijzigd hebben vastgesteld. Dit is een gevolg van de tussenuitspraak die de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS) op 28 oktober 2015 (201409239/1/R2) heeft gedaan over het vaststellingsbesluit van 24 september 2014.

Het inpassingsplan en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 4 februari 2016 tot en met woensdag 16 maart 2016 ter inzage bij:

  • -

    Provincie Gelderland, gebouw Marktstate, Eusebiusplein 1a, 6811HE Arnhem

  • -

    Gemeente Tiel, Achterweg 2, 4001MV Tiel

  • -

    Gemeente Neder-Betuwe, bouwbalie gemeentehuis Opheusden, Burgemeester Lodderstraat 20, 4043KM Opheusden

  • -

    Gemeente Buren, De Wetering 1, 4021VZ Maurik

     

Informeer bij de betreffende instanties naar de actuele openingstijden. Het inpassingsplan en bijbehorende stukken kunnen te allen tijde digitaal worden geraadpleegd:

  • -

    Via de landelijke site:

    http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.PIPMedelfase1-VST2

  • -

    Via de provinciale website:

http://www.gelderland.nl/medel

Inhoud inpassingsplan

Provincie Gelderland heeft op verzoek van Industrieschap Medel en de gemeenten Tiel en Neder-Betuwe een inpassingsplan opgesteld voor de uitbreiding van bedrijventerrein Medel (fase 1). De ontwikkeling van het bedrijventerrein is voorzien op het grondgebied van Gemeente Tiel.

 

Het oorspronkelijke inpassingsplan is op 24 september 2014 vastgesteld door Provinciale Staten. Hiertegen is beroep ingesteld bij de ABRvS. In de tussenuitspraak van 28 oktober 2015 concludeert de ABRvS dat in het inpassingsplan onvoldoende gewaarborgd is dat de landschappelijke inpassing van de bedrijfskavels wordt gerealiseerd en in stand wordt gehouden.

 

De ABRvS heeft daarom aan Provinciale Staten opgedragen om een nieuw besluit te nemen waarin het geconstateerde gebrek wordt hersteld. Dit heeft geleid tot de volgende aanpassingen van het inpassingsplan:

  • -

    In artikel 4.4.2 van de regels in het inpassingsplan is een voorwaardelijke verplichting opgenomen. Deze verzekert de (tijdige) aanleg en instandhouding van de landschappelijke inpassing. In dit artikel wordt verwezen naar bijlage 2 van de regels. In deze bijlage wordt de beoogde landschappelijke inpassing van de bedrijfskavels beschreven.

  • -

    In de toelichting bij het inpassingplan wordt de toegevoegde voorwaardelijke verplichting uitgelegd.

     

Provinciale Staten hebben het aangepaste inpassingsplan op 27 januari 2016 vastgesteld en zijn daarmee tegemoet gekomen aan het gebrek dat was geconstateerd door de ABRvS .

Instellen beroep

Tijdens de beroepstermijn (donderdag 4 februari 2016 tot en met woensdag 16 maart 2016) kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de wijzigingen die Provinciale Staten hebben aangebracht bij de vaststelling van het inpassingsplan. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten geen zienswijzen over het ontwerp-inpassingsplan naar voren te hebben gebracht.

 

Het beroep kan worden ingesteld bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ‘s-Gravenhage

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het inpassingplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet op.

Degene die beroep instelt kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak met het oog op onverwijlde spoed verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient te worden geadresseerd aan:

Raad van State

t.a.v. de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage

 

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Griffierecht

Voor de behandeling van het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd. Over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling kunt u contact opnemen met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, telefoonnummer 070-4264426.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

 

Arnhem, 28 januari 2016

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven