Afsluiting Koevoet

Logo Breda

DV16VB2371 d.d. 28 september 2016

 

Burgemeester en wethouders van Breda

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

Het Algemeen Mandaatbesluit Breda 2016, vastgesteld door burgemeester en wethouders op 28 juni 2016, van kracht geworden op 6 juli 2016, inzake de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten.

Overwegende:

Op grond van artikel 15, tweede lid, van de wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik maakt.

Uit het oogpunt van:

  • Het verzekeren van de veiligheid op de wegen

  • Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade

Is het gewenst om

De Koevoet af te sluiten voor voetgangersverkeer buiten de winkeltijden. Een en ander zoals weergegeven op de bij dit besluit behorende tekening ‘Afsluiting Koevoet’.

Motivering

De Koevoet is een doodlopende steeg in de binnenstad van Breda. De steeg is een ontsluiting ‘achterom’ van een aantal aangelegen panden. In de nachtelijke uren wordt overlast ervaren van voetgangersverkeer in de steeg welke er geen bestemming heeft. Derhalve is besloten de steeg af te sluiten buiten de openingstijden van de winkels om de overlast te voorkomen.

De Koevoet zal fysiek afgesloten worden met een hek. Een en ander zoals opgenomen op de bij dit besluit behorende tekening ‘Afsluiting Koevoet’.

Belangenafweging

In de Koevoet is in de nachtelijke uren hinder en overlast van het voetgangersverkeer. Dit voetgangersverkeer heeft geen bestemming in de Koevoet. Door het afsluiten van de Koevoet wordt deze hinder en overlast voorkomen.

Alle belanghebbenden welke een ontsluiting hebben op de Koevoet krijgen een sleutel van de fysieke afsluiting van de Koevoet. Het hek zal tijdens de openingstijden van de winkels open zijn. Nood- en hulpdiensten hebben tevens een sleutel van de fysieke afsluiting.

De gemeente heeft belang van het voorkomen van hinder en overlast van nachtelijk voetgangersverkeer laten prevaleren boven de belangen van weggebruikers om in de nachtelijke uren de Koevoet te kunnen bereiken. Belanghebbenden houden door gebruik van de sleutel wel toegang tot de Koevoet.

Niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig worden benadeeld dan wel dat door de te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie zou ontstaan.

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie Breda.

Besluiten

  • I.

    De Koevoet fysiek af te sluiten met een hek buiten de openingstijden van de winkels.

  • II.

    Een en ander overeenkomstig tekening, ‘Afsluiting Koevoet’.

  • III.

    De datum van openbaarmaking van dit verkeersbesluit te bepalen op 28 september 2016.

     

Breda, 28 september 2016.

 

Hoogachtend,

burgemeester en wethouders van Breda,

namens dezen,

Medewerker beleid & advies

A.Kuijpers.

Ter inzage

Het verkeersbesluit is voor een ieder in te zien via www.officielepublicaties.nl en www.overheid.nl. Nadere informatie kan worden ingewonnen bij Dhr. O. Roks via telefoonnummer 14 076.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, hiertegen binnen zes weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.

Het bezwaarschrift moet ten minste bevatten:

  • a.

    naam en adres

  • b.

    de dagtekening

  • c.

    omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift gericht is; Verkeersbesluit ‘ Koevoet Breda’

  • d.

    de gronden van het bezwaar

U wordt verzocht, indien mogelijk, een kopie van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, mee te zenden.

Indien een bezwaarschrift is ingediend kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waar de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft, een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Bijlagen onderdeel uitmakend van dit besluit

Tekening ‘Afsluiting Koevoet'

 

 

 

Naar boven