Gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan “Ecoduct N227”, gemeente Utrechtse Heuvelrug

Logo Utrechtse Heuvelrug

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 15 september 2016 het bestemmingsplan “Ecoduct N227” gewijzigd heeft vastgesteld (identificatienummer: NL.IMRO.1581.MAAecoduct-VA01).

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor iedereen ter inzage met ingang van 30 september 2016 tot en met 11 november 2016).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan beoogt de bouw van een ecoduct ten zuiden van Maarn over de N227 mogelijk te maken om de westelijk en oostelijk van de weg gelegen Ecologische Hoofdstructuur te verbinden ten behoeve van kleinere dieren. Het plangebied van het Ecoduct bevindt zich ten noorden van Landgoed Huis te Maarn en ten noordoosten van Landgoed Stameren vlakbij hectometerpaal 8.6. Omdat er geen sprake is van een aangewezen bouwplan zoals voorzien in artikel 6.2.1. Besluit ruimtelijke ordening waarvoor een anterieure overeenkomst kan worden gesloten is de legesverordening van toepassing.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage.

U kunt het plan ook inzien in de Gemeentewinkel, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn en in de bibliotheek van Maarn tijdens de openingsuren.

Hoe kunt u reageren?

Met ingang van 1 oktober tot en met 11 november 2016 kan beroep worden ingesteld door:

  • a.

    een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt;

  • b.

    een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat hij of zij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • a.

    een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

Beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde Afdeling. Wij wijzen u erop dat er bij het instellen van beroep c.q. het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten zijn verschuldigd. U kunt deze griffierechten vinden op www.raadvanstate.nl

Inwerkingtreden van het bestemmingsplan

Het besluit treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven