Ontwerpbestemmingsplan De Lus

Logo Heiloo

Kennisgeving ex artikel 3.8 W et ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 onderdeel a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 29 september 2016 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage ter inzage ligt:

•het ontwerpbestemmingsplan ‘De Lus’ te Heiloo.

Doel van het ontwerpbestemmings plan Het planologisch – juridisch mogelijk maken van de bouw van woningen en appartementen op het noordelijk deel van bedrijventerrein Oosterzij (globaal het voormalige WNK-terrein en Nidrac) te Heiloo.

In houd van het ontwerpbestemmingsplan

In het bestemmingsplan Zuidoost (2011) was de transformatie van bedrijventerrein naar een combinatie van woon-werkgebied planologisch mogelijk gemaakt. Voor deze gecombineerde woon-werkeenheden bleek weinig belangstelling te bestaan. Het bouwplan is daarop aangepast naar ‘normale’ woningen en appartementen. Ook is op een aantal plekken het type woning gewijzigd. Een nieuw bestemmingsplan is nodig om dat nieuwe concept planologisch mogelijk te maken.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van donderdag 29 september 2016 tot en met woensdag 9 november 2016 op de volgende wijze ter inzage:

  • bij de informatiebalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Heiloo;

  • in de Openbare Bibliotheek, Westerweg 250 te Heiloo.

Inzien via internet

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/ NL.IMRO.0399.DeLus2016-0301;

  • als pdf-bestand op www.heiloo.nl/bestemmingsplannen

Zienswijzen

Gedurende de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan een ieder naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan – bij voorkeur schriftelijk en goed gemotiveerd – zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Heiloo, Postbus 1, 1850 AA Heiloo. Vermeld boven aan uw brief het onderwerp: Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘De Lus’ te Heiloo. Indien u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met de heer C. Ouwerkerk van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM), telefoonnummer 072 -535 67 33.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer C. Ouwerkerk van de afdeling VROM, telefoonnummer 072 – 535 67 33.

Heiloo, 28 september 2016

Naar boven