Vaststelling wijzigingsplan “Uitwijk-Waardhuizen 2007, wijzigingsplan Hoefpad-2014”

Logo Woudrichem

Burgemeester en wethouders van Woudrichem  maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 12 juli 2016  het wijzigingsplan “Uitwijk-Waardhuizen 2007, wijzigingsplan Hoefpad 2014” met IMRO-code NL.IMRO.0874.UWWHWP201401-VSG1 hebben vastgesteld.

Het wijzigingsplan “Uitwijk-Waardhuizen 2007, wijzigingsplan Hoefpad-2014” voorziet in een actueel planologisch kader voor de bouw van een tweetal (half)vrijstaande woningen met bergingen op een deel van het agrarische perceel aan het Hoefpad ongenummerd te Uitwijk. Het plangebied bevindt zich aan de bebouwde kom van Uitwijk, direct ten zuidwesten van de historische kern. Het perceel wordt begrensd door de lokale weg het Hoefpad, agrarische productiepercelen en de woning aan het Hoefpad 6 te Uitwijk.

Het bestemmingsplan Uitwijk-Waardhuizen 2007 biedt in artikel 17, lid 2 de mogelijkheid om een deel van het perceel met de bestemming ‘Agrarisch gebied met landschapswaarden (AL)’ te wijzigen in de bestemming ‘wonen’ (artikel 4). Het aantal woningen op die locatie is op basis van deze wijzigingsbevoegdheid begrensd tot maximaal twee. In deze situatie wordt van die specifieke wijzigingsbevoegdheid naar wonen concreet gebruik gemaakt.

Tegen het ontwerpwijzigingsplan, zoals dit eerder voor een ieder ter inzage heeft gelegen, zijn geen zienswijzen ingediend.

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt, met ingang van vrijdag 30 september 2016 gedurende zes weken (tot en met vrijdag 11 november 2016) voor een ieder ter inzage. U kunt hiervoor een afspraak maken op www.woudrichem.nl of telefonisch (0183)308100.

Tevens zijn de stukken raadpleegbaar via:

- de homepage van de gemeente Woudrichem (http://www.woudrichem.nl) en

- RO-online (http//:www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL. IMRO.0874.UWWHWP201401-VSG1).

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep tegen het wijzigingsplan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA `s-Gravenhage door:

  • 1.

    belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij vaststelling in het wijzigingsplan is aangebracht;

  • 2.

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij het college van burgemeester en wethouders;

  • 3.

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders.  

    Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Hiertoe dient naast beroep tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening te worden gedaan aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Woudrichem 29 september 2016

College van burgemeester en wethouders van Woudrichem,

Naar boven