Ontwerp paraplubestemmingsplanArcheologie, Hoorn

Logo Hoorn

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerp van het paraplubestemmingsplan Archeologie (NL.IMRO.0405.BPArcheologie-on01) en de daarbij behorende stukken ter inzage liggen.

Waarom dit bestemmingsplan?

In 2013 zijn de Erfgoedverordening gemeente Hoorn 2013 en de Beleidskaart Archeologie 2012 vastgesteld. Hierin staan het monumentenbeleid en de wijze waarop de bescherming van de archeologische waarden moet worden geregeld. Het archeologiebeleid moet worden vertaald in de geldende bestemmingsplannen. In de in voorbereiding zijnde bestemmingsplannen is dit archeologiebeleid al opgenomen.

Begrenzing van het gebied

Het gaat om de plangebieden van alle geldende bestemmingsplannen binnen de gemeente Hoorn, met uitzondering van de gebieden waarvoor een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding is.

Doel van het nieuwe bestemmingsplan

Een afdoende bescherming van de in Hoorn aanwezige archeologische waarden en het hebben van een voor de hele gemeente gelijkluidende regeling over archeologische waarden.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van dinsdag 4 oktober tot en met maandag 14 november 2016 voor iedereen ter inzage in het stadhuis. Ook zijn ze te bekijken op www.hoorn.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wilt u reageren?

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen. Dat kan op de volgende wijze:

  • -

    schriftelijk aan de gemeenteraad van Hoorn, Postbus 603, 1620 AR Hoorn;

  • -

    mondeling, na afspraak met de betreffende ambtenaar van de gemeente Hoorn, tel. (0229) 252200.

     

Hoorn, 3 oktober 2016

Naar boven