Ontwerp Omgevingsvergunning uitgebreid (Bouw, Planologische afwijking bestemmingsplan 3e graad, reclame) voor het uitbreiden van een gastenboerderij met 2 kamers en een vergaderfaciliteit, bouwen van een zwembad, het gebruik van een sleufsilo als parkeerplaats en plaatsen van twee reclame-/verwijsborden Croddendijk 10 te Lettele

Logo Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 29 september tot en met 9 november 2016 voor een ieder ter inzage ligt:

 

- Ontwerp omgevingsvergunning voor de uitbreiden van een gastenboerderij met 2 kamers en een vergaderfaciliteit, bouwen van een zwembad, het gebruik van een sleufsilo als parkeerplaats en plaatsen van twee reclame-/verwijsborden op het perceel Croddendijk 10, 7434 PN Lettele.

 

Inhoud

Bij gemeente Deventer is het verzoek binnengekomen voor de uitbreiden van een gastenboerderij met 2 kamers en een vergaderfaciliteit, bouwen van een zwembad, het gebruik van een sleufsilo als parkeerplaats en plaatsen van twee reclame-/verwijsborden op het perceel Croddendijk 10 te Lettele. Dit verzoek is op enkele onderdelen in strijd met het geldende bestemmingsplan Buiten-gebied, 1e partiële herziening. Onder andere is sprake van het overschrijden van het maximum aantal gastenkamers, alsmede past de mestsilo, waar het zwembad in is gevestigd, niet binnen de bouwregels voor bijgebouwen. Ook het plaatsen van twee reclame-/verwijsborden is in strijd met de ter plaatse geldende bestemming.

Het verzoek om omgevingsvergunning is beoordeeld en de gemeente is van plan om medewerking te verlenen aan het gewenste plan. Vanwege de strijdigheden met het bestemmingsplan is het noodzakelijk om bij het verlenen van de omgevingsvergunning af te wijken van het bestemmingsplan met toepassing van de zogenaamde 3e graads afwijking.

Inzien

De ontwerp omgevingsvergunning kunt u inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekszaken Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

Reageren

De ontwerp omgevingsvergunning ligt van 29 september tot en met 9 november 2016 ter inzage.

U kunt tot en met 9 november 2016 reageren.

 

Lees hieronder hoe u op het plan kunt reageren.

 

Als u een reactie wilt geven op de ontwerp omgevingsvergunning dan brengt u een zienswijze in.

• Stuur uw schriftelijke zienswijze aan:

het college van burgemeester en wethouders,

t.a.v. het team Ondernemen en Vergunningen,

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerp omgevingsvergunning “Croddendijk 10”

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/bezwaar.

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij T. Braam of het secretariaat van het team Ondernemen en Vergunningen, telefoon 14 0570.

 

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijze via e-mail in te dienen.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “zienswijzennota”. Mogelijk worden de plannen op onderdelen aangepast. Vervolgens worden de plannen ter vaststelling aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders.

Het vervolg

Tegen de omgevingsvergunning kan na het vaststelling van de vergunning door het college van burgemeester en wethouders beroep aangetekend worden bij de Sector bestuursrecht van de Rechtbank.

 

 

Naar boven