Ontwerpbestemmingsplan Spijkvoorderenk, 3e herziening en ontwerpexploitatieplan De Vijfde Hoek, 6e herziening.

Logo Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 29 september 2016 tot en met woensdag 9 november 2016 voor een ieder ter inzage ligt:

 

- het ontwerpbestemmingsplan Spijkvoorderenk, derde herziening (Vijfde Hoek)

- het ontwerpexploitatieplan De Vijfde Hoek, zesde herziening

 

Inhoud

Bestemmingsplan

In het bestemmingsplan zijn twee locaties opgenomen, het Vizier en het Accent. Het Vizier ligt ten noorden van de rotonde Leonard Springerlaan/Willem Witsenstraat. Op de locatie was eerder een tijdelijke basisschool gevestigd. In het exploitatieplan Spijkvoorderenk (Vijfde Hoek) is deze locatie aangeduid als locatie Fd. Het Accent betreft de locatie parallel en grenzend aan de Leonard Springerlaan. In het exploitatieplan Spijkvoorderenk (Vijfde Hoek) is deze locatie aangeduid als locatie Sd.

Voor 'het Accent' is reeds een omgevingsvergunning verleend waarbij afgeweken is van het bestemmingsplan Spijkvoorderenk. Deze vergunning wordt één op één overgenomen in deze derde herziening van het bestemmingsplan.

Voor de locatie Het Vizier is een plan in voorbereiding om maximaal 20 eengezinswoningen te realiseren. Dit plan past niet binnen de bepalingen van het huidige bestemmingsplan, waardoor het noodzakelijk is om een nieuw bestemmingsplan op te stellen.

 

Exploitatieplan

Het exploitatieplan richt zich op het gehele gebied De Vijfde Hoek.

 

De gemeente voert deze herziening door vanwege de wettelijke verplichting op grond van artikel 6.15 Wro om het exploitatieplan ten minste één keer per jaar te herzien. De zesde herziening is een herziening van onder andere structurele onderdelen van het exploitatieplan. Samenvattend hebben aanpassingen hebben plaatsgevonden op de volgende punten:

• Het opnemen van een uitgangspunt van onteigening en het opnieuw opnemen van een Kaart te onteigenen percelen.

• Vanwege de voortgang van de exploitatie vervalt de reden voor het hanteren van deelgebieden (Fa tot en met Fe) in het deel Spijkvoorderenk (deelgebied F).

• In de deelgebieden Fd (volgens de voormalige indeling) en Sd vinden verschuivingen plaats in het programma van te bouwen woningen (in welk opzicht er ook een relatie ligt met een partiële wijziging van het bestemmingsplan).

• De eerder gehanteerde afhankelijkheid voor de ontwikkeling van deelgebied Sb van deelgebied Sa vervalt.

• De fasering in tijd is aangepast in de regels.

• De toelichting op de exploitatieopzet in aansluiting op de aanpassing van de fasering en verder met daarin opgenomen onder andere de wijzigingen in het grondgebruik, de eigenarenposities en de aanpassing van de inbrengwaarden.

 

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P324-OW01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P324-/NL.IMRO.0150.P324-OW01/

 

Het ontwerp exploitatieplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.EP126f-OW01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.EP126f-/NL.IMRO.0150.EP126f-OW01/

 

 

Het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp exploitatieplan kunt ook u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij :

• Publiekszaken, Grote Kerkhof 1

• Wijkbibliotheek, Flora 259

 

Reageren

Het ontwerpbestemmingsplan alsmede het ontwerpexploitatieplan liggen van donderdag 29 september 2016 tot en met woensdag 9 november 2016 ter inzage.

 

U kunt tot en met woensdag 9 november 2016 reageren.

 

Lees hieronder hoe u op de plannen kunt reageren.

 

Bestemmingsplan

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan ‘Spijkvoorderenk, derde herziening (Vijfde Hoek)’ dan kunt u een zienswijze indienen.

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

de Gemeenteraad,

t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer,

Postbus 5000, 7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerp bestemmingsplan Spijkvoorderenk, derde herziening (Vijfde Hoek).

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/bezwaar.

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar te maken bij Suzanne Hendriks of het secretariaat van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

 

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

Exploitatieplan

Uitsluitend belanghebbenden kunnen reageren op het ontwerp exploitatieplan ‘Vijfde Hoek, zesde herziening. Dit kunt u doen door een zienswijze in te dienen.

• Stuur uw schriftelijke zienswijze aan:

de Gemeenteraad

T.a.v. team ORB

Postbus 5000, 7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerp exploitatieplan De Vijfde Hoek, zesde herziening’.

• Dien uw zienswijze digitaal in via:

www.deventer.nl/bezwaar.

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij mevr. M.A. Struijk telefoon 14 0570.

 

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “zienswijzenota”. Mogelijk worden de plannen op onderdelen aangepast. Vervolgens worden de plannen ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

 

Het vervolg

Nadat de gemeenteraad het bestemmingsplan en het exploitatieplan heeft vastgesteld, is er voor belanghebbenden de mogelijkheid om beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

 

Naar boven