Kennisgeving ontwerpwijzigingsplan “Woonzorgvilla Schubertlaan”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 30 september 2016 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 10 november 2016) het ontwerpwijzigingsplan "Woonzorgvilla Schubertlaan” (NL.IMRO.0599.WP6007Schubertlaan-) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater tegenover het hoofdbureau van politie), kamer 22a.

 

Het ontwerpwijzigingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied is het perceel waarop de Salvatorkerk staat, Mozartlaan 25. Het perceel wordt globaal begrensd door de Mozartlaan, de Schumannlaan en de Schubertlaan.

Het ontwerpwijzigingsplan betreft een wijziging van het bestemmingsplan “Molenlaankwartier en Lage Limiet”.

Het wijzigingsplan maakt de bouw mogelijk van een woonzorgvilla ter plaatse van de Salvatorkerk. De Salvatorkerk zal worden gesloopt omdat de kerk aan de eredienst wordt onttrokken nu de Messiaskerk aan de Debussylaan klaar is. De woonzorgvilla biedt ruimte aan 29 wooneenheden voor mensen met dementie. De maximale goothoogte van het gebouw is 9 meter.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden over het ontwerpwijzigingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan Burgemeester en wethouders, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam.

Tevens kunnen gedurende deze termijn door belanghebbenden mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Degenen die mondeling willen reageren kunnen dat na telefonische afspraak doen ten kantore van Stadsontwikkeling, Wilhelminakade179 te Rotterdam. Voor het maken van een afspraak kunt u op maandagmiddag of op donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur bellen 06-10407388.

Informatieavond

In de Salvatorkerk, Mozartlaan 25, wordt op dinsdag 1 november van 19.00 uur tot 20.30 uur  een informatieavond gehouden over het ontwerpwijzigingsplan. Deze informatieavond kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 19.00 uur en 20.30 uur binnenkomen en het ontwerpwijzigingsplan inzien. Er is een aantal medewerkers aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

 

Rotterdam, 28 september 2016 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

 

namens dezen,

drs. P.W. Verhoeven

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven