Ontwerpbestemmingsplan ‘Theater aan de Parade’

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Theater aan de Parade’ (NL.IMRO.0796.0002303-1301) met ingang van 26 september 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Aangezien het huidige theater technisch en kwalitatief verouderd is, zal een nieuw, toekomstbestendig theater worden gebouwd op nagenoeg dezelfde locatie als het huidige theater. Voor het nieuwe theater is inmiddels het ontwerp van UN Studio gekozen. Bij die keuze zijn ook de bewoners van de stad en belanghebbenden betrokken. Het ontwerp van het nieuwe theater past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Daarom wordt nu een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Het nieuwe theater aan de Parade vraagt om een zorgvuldige ruimtelijke inpassing. Het bestemmingsplan geeft de ruimtelijke en functionele kaders waarbinnen de nieuwbouw gerealiseerd kan worden. Daarbij wordt rekening gehouden met het zicht op de historische binnenstad en de St. Jan vanuit de Bossche Broek, met belangen in de directe omgeving en met reeds toegestane bouw- en functiemogelijkheden.

Wilt u reageren?

In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Theater aan de Parade’ ter inzage ligt, kan iedereen hierop schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad indienen:

• Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: De gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer 6263717.

• Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u terecht bij de heer T. Habraken, tel. (073) 615 5626. Voor het maken van een afspraak met hem kunt u ook bellen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 04.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).

Naar boven