Verkeersbesluit aanbrengen van een gele onderbroken streep in de eerste dwarsstraat (achter het Floreshuis), gezien vanuit het Floresplein, tussen de Semarangstraat en Soerabajastraat 

Logo Groningen

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voorzover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Adviezen

Conform artikel 24 BABW hebben wij advies gevraagd aan de Politie Eenheid Noord Nederland District Groningen Afdeling Verkeersondersteuning over maatregel en plaatsing. Het advies is als bijlage toegevoegd.

Motivering

In de dwarsstraten tussen de Semarangstraat en de Soerabajastraat liggen parkeerplaatsen, die vanuit beide straten bereikbaar zijn. Aan 1 zijde van de eerste dwarsstraat, gezien vanuit het Floresplein, staan ondergrondse containers welke niet altijd goed te legen zijn door auto’s die voor de ondergrondse containers geparkeerd staan. Met het instellen van een parkeerverbod over een lengte van circa 5 meter is er voldoende ruimte voor de containervrachtauto om de containers te kunnen legen.

Het besluit dient het volgende doel uit artikel 2, eerste lid, sub b van de Wegenverkeerswet 1994: ‘het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden’.

In de bijlage is de maatregel weergegeven.

Besluit

Het college besluit tot het aanbrengen van een gele onderbroken streep als bedoeld in artikel 24, eerste lid, sub e van het RVV 1990 in de eerste dwarsstraat, gezien vanuit het Floresplein, tussen de Semarangstraat en de Soerabajastraat over een lengte van circa 5 meter aan de zuidoostzijde.

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u daar schriftelijk bezwaar tegen maken. Hoe dit moet, kunt u lezen op gemeente.groningen.nl/bezwaar-maken-en-beroep-indienen. Als u dit wilt, kunt u de informatie van de website ook schriftelijk ontvangen. Belt u dan met de afdeling Rechtsbescherming, telefoon 14 050.

 

Vermeld in uw bezwaarschrift in elk geval:

- uw naam, adres en telefoonnummer;

- de datum waarop u het bezwaar indient;

- het besluit waartegen u bezwaar maakt (stuur zo mogelijk een kopie van het besluit mee);

- waarom u het niet eens bent met het besluit;

- uw handtekening. 

 

Let op: het bezwaarschrift moet u indienen binnen zes weken na de dagtekening van dit besluit. Dat is de datum die u bovenaan dit besluit vindt. 

 

Stuur uw bezwaarschrift naar:

college van burgemeester en wethouders

Postbus 30026

9700 RM Groningen 

 

Met vriendelijke groet,

burgemeester en wethouders van Groningen,

namens hen, concerndirecteur Groningen,

namens deze,

     

E.A. Tollenaar

teamleider, directie Ruimtelijk Beleid en Ontwerp

Naar boven