Vaststelling Bestemmingsplan “CPO Spijk”, Spijk, gemeente Lingewaal

Logo Lingewaal

Ter inzage legging bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken bekend dat de gemeenteraad van Lingewaal in zijn vergadering van 8 september 2016 het bestemmingsplan ‘CPO Spijk’ te Spijk met als planidentificatienummer NL.IMRO.0733.CPOSpijkseKweldijk-VA01 ongewijzigd heeft vastgesteld.

 

Toelichting

Voor de percelen in Spijk is een verzoek ingediend voor de realisatie van 8 woningen. Binnen het geldende bestemmingsplan ‘Spijk’ heeft het perceel de bestemming ‘Wonen’, maar ontbreken de benodigde bouwvlakken. Het verzoek past niet binnen deze bestemming en de opgenomen wijzigingsbevoegdheid voor vrijstaande en gestapelde woningen. Om de ontwikkeling mogelijk te maken, wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid.

 

Ter inzage

Vanaf 29 september 2016 ligt het bestemmingsplan ‘CPO Spijk’ te Spijk gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis tijdens openingstijden. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345-634000. Daarnaast kunt u via de gemeentelijke website www.lingewaal.nl (bestemmingsplannen/plannen in procedure) en op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0733.CPOSpijkseKweldijk-VA01 kennisnemen van het bestemmingsplan.

 

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen dit besluit een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend schriftelijk beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • -

    een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeenteraad te wenden;

  • -

    iedere belanghebbende tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin zijn aangebracht.

 

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De inwerkingtreding van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven