Gemeente Tynaarlo - Omgevingsvergunning Horstemerweg 1 te Winde

Logo Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo maken bekend dat zij bij besluit van 13 september 2016 omgevingsvergunning hebben verleend voor herbouw van een woning op het perceel Horstemerweg 1, 9495 PC te Winde.

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de deelactiviteiten:

  • -

    bouwen van een bouwwerk;

  • -

    handelen in strijd met regels van ruimtelijke ordening;

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingplan “Buitengebied Tynaarlo” vanwege overschrijding van de maximaal toegestane oppervlakte voor hoofdgebouwen. Vanuit ruimtelijk perspectief bestaan er geen bezwaren om medewerking te verlenen.

Voor bovenstaande is een uitgebreide procedure omgevingsvergunning gevolgd. De vergunning is ten opzichte van de ontwerpvergunning niet gewijzigd.

Ter inzage omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ligt met ingang van vrijdag 30 september 2016gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries.

De papieren versie van het besluit met bijlagen kunt u in genoemde periode zonder afspraak inzien tijdens de openingstijden van team Publiekszaken en Veiligheid. Deze openingstijden kunt u vinden op www.tynaarlo.nl.

Buiten de openingstijden kunt u de stukken na telefonische afspraak inzien. U kunt het besluit met bijlagen digitaal bekijken op www.tynaarlo.nl en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1730.ABHorstemerweg1-0401).

Beroep

Vanaf 30 september 2016 kunt u gedurende zes weken beroep instellen tegen de verleende omgevingsvergunning als u belanghebbende bent en u:

  • a.

    tijdig een zienswijze tegen de ontwerp-omgevingsvergunning heeft ingebracht; of

  • b.

    redelijkerwijs niet kan worden verweten dat u geen zienswijze als bedoeld onder a naar voren heeft gebracht.

Als u aan deze voorwaarden voldoet kunt u een beroepschrift sturen naar de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling Bestuursrecht, postbus 150, 9700 AD Groningen.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u beroep instelt tegen het besluit, heeft dit geen schorsende werking. Dit is anders wanneer u of iemand anders tijdens de beroepstermijn een voorlopige voorziening aanvraagt bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank. In dat geval treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimte en Ontwikkeling, telefoonnummer 0592 – 266 662.

Naar boven