Besluit weigering omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Stommeer, Berkenlaan naast huisnummer 26 (uitgebreide procedure)

Logo Aalsmeer

Het college van burgemeester en wethouders van Aalsmeer maakt bekend dat zij de volgende aanvraag, een omgevingsvergunning - voorbereid met de uitgebreide procedure en met toepassing van de buitenplanse afwijking als bedoeld in artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) – heeft geweigerd:

•aanvraag om omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Stommeer, Berkenlaan naast huisnummer 26.

De aanvraag betreft het realiseren van een vrijstaande burgerwoning (NL.IMRO.0358.OIAVHB07xH-VG01). Voor voorliggende omgevingsvergunning geldt dat de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen als bedoeld in artikel 2.27 Wabo moet afgeven alvorens het college van burgemeester en wethouders tot verlening kan overgaan. De verklaring kan worden geweigerd indien de raad van oordeel is dat het project in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. In dit geval heeft een meerderheid van de raadsfracties, die een ruime meerderheid van de raadszetels vertegenwoordigt, aangegeven dat het realiseren van bebouwing onwenselijk is. Op basis daarvan heeft het college op voorhand de mogelijkheid en bevoegdheid om de omgevingsvergunning te weigeren. Het behoud van het wijkgroen is de belangrijkste onderbouwing van de weigering. De buurt en haar omgeving dankt haar schoonheid aan het groen en dan met name op deze hoek. Verdere verdichting door het bebouwen van dit perceel wordt als onwenselijk gezien en de gemeenteraad wenst daarom vast te houden aan de geldende bestemming van het onderhavige perceel.

Ter informatie

De aanvraag omgevingsvergunning, het besluit weigering omgevingsvergunning en de ruimtelijke onderbouwing met bijbehorende stukken liggen van 23 september 2016 tot en met 3 november 2016 (6 weken) op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • bij de Balie Burgerzaken in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1 (openingstijden balie: maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 14:00 (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur.

  • Via de gemeentelijke website http://www.aalsmeer.nl/web/Wonen-en-leven/Bestemmingsplannen-en-structuurvisies/Hoe-raadpleegt-u-een-bestemmingsplan.htm;

  • bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het Raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag, dinsdag en woensdag tussen 8:30 en 15:30, donderdag tussen 8:30 en 16:30 en vrijdag tussen 8:30 en 12:30);

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl, link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0358.OIAVHB07xH-VG01

Beroep

Tijdens de termijn van terinzageligging kan door een belanghebbende die ten aanzien van het ontwerpweigeringsbesluit van de omgevingsvergunning tijdig bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze heeft kenbaar gemaakt en door de belanghebbende die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht (Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam).

Tevens kan hierbij een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link:

https://loket.rechtspraak.nl/Burgers/Conflict%20met%20overheidsorganisatie/33.

Naar boven