Ontwerpwijzigingsplan Reinoud van Gelderstraat, Susteren

Logo Echt-Susteren

Op 20 september 2016 heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten de wijzigingsprocedure als bedoeld in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening te volgen

voor een perceel aan de Reinoud van Gelderstraat. De wijzigingsbevoegdheid is onderdeel van het bestemmingsplan Centrum Susteren 2016. Onlangs heeft de gemeente overeenstemming bereikt met de eigenaar van de betreffende gronden. Het doel is het bestemmingsplan in overeenstemming te brengen met de gewenste planologische situatie, zoals opgenomen in het Stedenbouwkundigplan voor het centrum van Susteren. De huidige bestemming van de gronden (Centrum – 2) wordt gewijzigd in Centrum – 1, waarbij winkels zijn toegestaan, en Verkeer ten behoeve van het uitbreiden van de openbare parkeergelegenheid.

 

Het ontwerpwijzigingsplan ligt vanaf 23 september 2016 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast kan het ontwerpwijzigingsplan via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en via www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien.

 

Gedurende de termijn van ter inzage legging bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om zowel schriftelijke als mondelinge zienswijzen in te dienen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van “ontwerpwijzigingsplan Reinoud van Gelderstraat te Susteren”. De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met mevr. Beunen van het team Beleidsontwikkeling (0475 – 478 478). Na afloop van de zienswijzenprocedure zal het college een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het wijzigingsplan.

 

Echt-Susteren, 22 september 2016

 

Naar boven