Ontwerp wijzigingsplan Geestweg 31 te Roelofarendsveen (WP20160002) gecoördineerd met ontwerp omgevingsvergunning (W20160029) voor het wijzigen van de bestemming van de bedrijfswoning naar burgerwoning en het verbouwen van de woning

Logo Kaag en Braassem

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend. Op grond van de artikelen 3.1, 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerp wijzigingsplan Geestweg 31 te Roelofarendsveen (WP20160002) gecoördineerd met ontwerp omgevingsvergunning voor het wijzigen van de bestemming van een bedrijfswoning naar burgerwoning en het verbouwen van de desbetreffende woning (W20160029) ter inzage.

Locatie van het wijzigingsplan

Het plangebied betreft het perceel Geestweg 31 te Roelofarendsveen.

Wat houdt het wijzigingsplan in?

Het voorliggende wijzigingsplan betreft het voornemen om de bestemming van de bestaande bedrijfswoning te wijzigen van ‘bedrijfswoning’ naar ‘burgerwoning’. Het perceel achter de woning is niet meer van voldoende bedrijfseconomische omvang, waardoor de bedrijfswoning aan de Geestweg 31 zijn functie heeft verloren. Ook in de toekomst kan de bedrijfswoning niet meer als zodanig gebruikt worden. Gelet op de situatie is daarom gekozen voor omzetting van deze bedrijfswoning naar een burgerwoning. Conform 6.24 Wro is er een anterieure overeenkomst afgesloten tussen de aanvrager en de gemeente Kaag en Braassem om de economische uitvoerbaarheid van het plan te waarborgen.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Iedereen kan het ontwerp wijzigingsplan en ontwerp omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken van donderdag 22 september t/m woensdag 2 november 2016 inzien bij de ontvangstbalie in het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. De zakelijke beschrijving van de overeenkomst ligt gelijktijdig ter inzage. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u het ID-nummer NL.IMRO.1884.WPGeestweg31-ONT1 gebruiken.

Hoe kunt u reageren?

Van donderdag 22 september t/m woensdag 2 november 2016 kan iedereen schriftelijk een reactie geven op het ontwerp wijzigingsplan, ontwerp omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken.

De zienswijzen tegen het ontwerp wijzigingsplan richt u aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen. In uw reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden, en aangeven dat het over het ontwerp wijzigingsplan Geestweg 31 te Roelofarendsveen gaat.

De zienswijzen tegen de ontwerp omgevingsvergunning moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen.

Voor het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning heeft de Gemeenteraad ex artikel 3.30 Wro op 14 december 2015 een coördinatiebesluit genomen inhoudende dat het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning gecoördineerd in procedure worden gebracht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl.

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, 21 september 2016

Naar boven