Afsluiting Oude Allee voor gemotoriseerd verkeer (uitzonderd bestemmingsverkeer)

Logo Olst-Wijhe

16.020409

J.B. van der Kolk

Overwegingen ten aanzien van het besluit

De Oude Allee is voor een overgroot deel onverhard en is ongeschikt voor gemotoriseerd verkeer. De rijbaan is openbaar maar in onderhoud en beheer bij particulieren. Halverwege de rijbaan dient een onbewaakte spoorwegovergang te worden gepasseerd die met name voor vrachtverkeer slecht berijdbaar is. Gevaarlijke situaties zijn geconstateerd door achteruitrijdend vrachtverkeer over de spoorwegovergang. Ook hebben zich daar dodelijke ongevallen voorgedaan. Mede hierom heeft ProRail en plaatselijkbelang Olst de gemeente Olst-Wijhe verzocht de Oude Allee af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Omwille van bereikbaarheid van landerijen en woningen dient een inrijdverbod hier niet te gelden voor het bestemmingsverkeer. De Oude Allee blijft mede toegankelijk voor wandelaars en recreatieve fietsers.

Belangenafweging afsluiting Oude Allee

Dat ProRail en plaatselijkbelang Olst  in kader van veiligheid op het spoor een verzoek heeft ingediend tot afsluiting van de Oude Allee;Dat in samenspraak met de grondeigenaren en aanwonenden tot het afsluitingsvoorstel is gekomen;Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost-Nederland, district IJsselland. Hij bracht hierover een positief advies uit;De verkeerscommissie Olst-Wijhe heeft ten aanzien van deze maatregel een positief advies uitgebracht. Grondeigenaren en aanwonenden zijn geraadpleegd en maken op voorhand geen bezwaar tegen de afsluiting.

BESLUIT

Tot het afsluiten van de Oude Allee voor gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd voor het bestemmingsverkeer. Betreffende weg wordt hiervoor voorzien van de verkeersborden RVV; C06 met het onderbord OB108 0502. Alle eerder genomen verkeersbesluiten geldend voor de Oude Allee worden hierbij ingetrokken.

 

Wijhe 1 september 2016

Gemeente Olst-Wijhe

Namens deze,

M. Blind

Wethouder

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Het besluit is gebaseerd op artikelen 15 en 18 van de Wegenverkeerswet 1994 en op artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen betreffende het wegverkeer.

Het besluit en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken na de datum van publicatie ter inzage bij de balies op de locaties in Olst en Wijhe. Belanghebbenden kunnen gedurende genoemde termijn van zes weken een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Informatie over het indienen van een bezwaarschrift is verkrijgbaar bij Renate Nijhof, telefoon 14 0570. Bij haar afwezigheid kunt u contact opnemen met Gerard Luijmes.

Bent u het niet eens met dit besluit?

Belt u ons dan eerst. Wij nemen dan samen met u het besluit door en kunnen zo nodig een fout herstellen.

 

Naar boven