Gedeeltelijke inwerkingtreding bestemmingsplan Landelijk Gebied 2015

Logo Aalten

De gemeenteraad heeft op 19 april 2016 het bestemmingsplan Landelijk Gebied 2015 van de gemeente Aalten gewijzigd vastgesteld, inclusief de daarbij behorende planMER.

Omvang plangebied

Dit plan heeft betrekking op vrijwel het gehele buitengebied van de gemeente Aalten; de bebouwde kommen maken daarvan dus geen deel uit. Het bestemmingsplan voorziet in een actueel juridisch planologisch kader voor het plangebied. Enkele percelen, waarvoor recentelijk nieuwe bestemmingsplannen zijn vastgesteld, zijn buiten het plan gehouden.

Voorlopige voorziening

De voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 14 september 2016 uitspraak gedaan op de verzoeken tot het treffen van een voorlopige voorziening.

De voorzieningenrechter heeft het bestemmingsplan geschorst voor de volgende plandelen:

  • 1.

    de jachthut aan de Beestmanweg ong;

  • 2.

    alle agrarische bouwpercelen met de aanduidingen “intensieve veehouderij” en "specifieke vorm van agrarisch - ontwikkelingslocatie intensieve veehouderij", echter met uitzondering van de locatie Gendringseweg 9 te Aalten.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan.

Door de uitspraak van de voorzieningenrechter is het plan -met uitzondering van de geschorste plandelen- in werking getreden op donderdag 15 september 2016.

Terinzagelegging

Het plan is te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID: NL.IMRO.0197.BP00075-VG01) of via onze website www.aalten.nl onder AaltenActueel/bekendmakingen. U kunt het plan ook tijdens openingstijden inzien in het gemeentekantoor (Hofstraat 8 te Aalten).

Behandeling van de hoofdzaak

In de komende periode wordt het bestemmingsplan en de daartegen ingediende beroepschriften in hoofdzaak behandeld door de Raad van State. De openbare zitting bij de Raad van State wordt voorzien rond maart 2017 en de uitspraak is vervolgens zes weken daarna te verwachten.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum via telefoonnummer (0543) 49 33 33.

Naar boven