Rectificatie

Logo Culemborg

Ontwerp- p rojectafwijkingsbesluit en o ntwerp besluit h ogere grenswaarden Wet geluidhinder ‘Kavel 22’ voorzieningenstrook Parijsch Culemborg

Op 7 september 2016 is het ontwerp-projectafwijkingsbesluit ‘Kavel 22’ en het ontwerpbesluit hogere Grenswaarden Wet geluidhinder bekendgemaakt.

Omdat abusievelijk niet het meest actuele akoestisch onderzoek bij het ontwerp-projectafwijkingsbesluit is gevoegd, worden de stukken opnieuw ter inzage gelegd. De uitkomst van het actuele akoestisch onderzoek blijft gelijk en heeft geen gevolgen voor het ontwerpbesluit hogere grenswaarden. Enkel de ondergrond van het akoestisch onderzoek is geactualiseerd en aangepast. De ter inzage termijn vangt opnieuw aan: van 22 september tot en met 2 november 2016.

Ontwerp- projectafwijkingsbesluit

Kavel 22 is gelegen op de hoek Prijsseweg/Ottersingel, naast Prijsseweg 99, in de voorzieningenstrook van de wijk Parijsch te Culemborg.

Het projectafwijkingsbesluit geeft een planologisch kader voor de bouw van één woning vooruitlopend op de omgevingsvergunning. De kavel is gelegen in het bestemmingsplan ‘Culemborg West’. De bestemming ‘wonen’ is op deze kavel van toepassing, maar het bouwvlak ontbreekt. Middels de ruimtelijke onderbouwing wordt bebouwing (één woning) toegestaan.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder De geluidsbelasting op de gevel van de te bouwen woning ligt boven de voorkeurswaarde van 48 dB, maar onder de maximaal toelaatbare waarde van 63 dB, namelijk maximaal 50 dB. Om de bouw van de woning mogelijk te maken, is een ontheffing op grond van de Wet Geluidhinder vereist.

Ter inzage legging Het ontwerp-projectafwijkingsbesluit, het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en de bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 22 september tot en met woensdag 2 november 2016, gedurende 6 weken ter inzage tijdens openingstijden op het Stadskantoor, Ridderstraat 250 te Culemborg.

Het ontwerpwijzigingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.culemborg.nl, onder 'wonen en leven', 'bestemmingsplannen' en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0216.PBKavel22Parijsch-ON01

Zienswijze indienen Binnen de termijn van terinzagelegging is een ieder bevoegd zienswijzen schriftelijk of mondeling (tijdens kantooruren) kenbaar te maken aan het college van burgemeester en wethouders van Culemborg, Postbus 136, 4100 AC Culemborg. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen of nadere informatie kunt u telefonisch een afspraak maken met onze medewerkers van de afdeling Stadsontwikkeling, bereikbaar onder nummer 0345 – 477700.

Culemborg, 21 september 2016

Burgemeester en wethouders van Culemborg

Naar boven