Ontwerp bestemmingsplan ‘Spijk-Kolholsterweg 14’

Logo Delfzijl

Het plan is voor het uitbreiden van de huidige twee stallen voor het houden van vleeskuikens naar vier stallen. Het aantal vleeskuikens wordt daarmee uitgebreid van 110.000 naar 220.000.

Dit plan is in strijd met het geldende bestemmingsplan 'Delfzijl - Buitengebied Noord' (partiële hervaststelling). De maximale stalvloeroppervlakte - voor dit bedrijf maximaal 7.500 m² - wordt overschreden. Op grond van het geldende bestemmingsplan kan maximaal één stal worden bijgebouwd. Op 2 juli 2015 is door gedeputeerde staten van provincie Groningen ontheffing verleend van de Omgevingsverordening voor maximaal 9838 m2 stalvloeroppervlakte dus 2338 m2 extra.

Het perceel Kolholsterweg 14 ligt op de hoek Kolholsterweg - Barnjeweg. Het plangebied wordt begrensd aan de noordzijde door de Kolholsterweg en aan de oostzijde door de Barnjeweg.

Ter inzage

Het plan ligt van 22 september 2016 tot en met 2 november 2016 ter inzage in het gemeentehuis. U maakt hiervoor een afspraak bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl of via telefoonnummer 140596 of bij de receptie. Het plan ligt ook ter inzage in de openbare bibliotheek, Oude Schans 23 te Delfzijl. Daarnaast is het plan in te zien via www.delfzijl.nl, ‘Bestuur en Beleid’, ‘Ruimtelijke Plannen’ (onder Beleid), ‘Bestemmingsplannen en beheersverordeningen’. De digitale versie van een bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kunt u schriftelijke zienswijzen over het plan indienen bij de raad, Postbus 20000, 9930PA Delfzijl of mailen naar: inspraakruimtelijkeplannen@delfzijl.nl.

Vermeld in uw brief of e-mail uw naam, adres en woonplaats en vermeld bovenaan uw brief of in uw e-mail bij onderwerp: ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Spijk-Kolholsterweg 14'. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer (0596) 63 99 49.

Naar boven