Vaststelling bestemmingsplan ‘Keerkring 5’ en besluit hogere grenswaarden Keerkring 5

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het bestemmingsplan ‘Keerkring 5’ voor iedereen ter inzage ligt. Dit bestemmingsplan is op 13 september 2016 ongewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad.

Tegelijk met het vastgestelde bestemmingsplan ligt, overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) het vastgestelde besluit hogere grenswaarden ook ter inzage. Dit collegebesluit is op 30 augustus 2016 genomen.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Keerkring 5 voorziet in de planologisch-juridisch regeling voor het de ontwikkeling van het perceel Keerkring 5. Op de voormalige schoollocatie aan de Keerkring 5 is de ontwikkeling van woningbouw voorzien. Het aantal woning bedraagt maximaal 200, waarvan 80 sociale huurwoningen. Hierbij wordt uitgegaan van hoogbouw van maximaal 6 bouwlagen, waarbij sprake is van één hoogteaccent van maximaal 13 bouwlagen op de hoek spoor/tunnel. Het plan bestaat uit twee delen: een U-vormig bouwblok aan de noordkant langs de wijk en drie woonblokken langs het spoor aan de zuidkant. Het gebied tussen de twee delen krijgt een openbaar en groen karakter. De binnenplaats van het U-vormig bouwblok krijgt een verblijfsdek boven het parkeren, zodat er verblijfs- en doorgangsgebied ontstaat. De woningen worden ontsloten via een nieuw te realiseren entree aan de Keerkring ter hoogte van de Voerman. De toegangsroute voor auto's loopt via de Meridiaan, Sextant en Voerman naar de nieuwe entree. Alle parkeerplaatsen komen op eigen terrein.

Hogere grenswaarden

De te bouwen woningen liggen binnen de geluidszones van de Ringweg Koppel, Meridiaan en de spoorlijn Amersfoort - Zwolle. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de voorkeursgrenswaarden worden overschreden. De geluidsbelasting vanwege de spoorlijn Amersfoort - Zwolle bedraagt ten hoogste 75 dB. Gelet hierop heeft het college besloten om voor 170 woningen hogere waarden vast te stellen.

Procedure

Vanaf donderdag 22 september 2016 ligt het vastgestelde bestemmingsplan Keerkring 5 samen met het besluit hogere grenswaarden en alle bijbehorende stukken ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Deze stukken kunnen ook worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0307.BP00114-0301) en via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl (bouwen en verbouwen > plannen in procedure).

 

Van vrijdag 23 september tot en met donderdag 3 november 2016 kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden bij de gemeenteraad respectievelijk het college kenbaar hebben gemaakt, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Deze mogelijkheid staat ook open voor belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad en/of het college kenbaar te maken. Voor de behandeling van een beroepschrift moet griffierecht betaald worden. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar http://raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak, of bel 070 426 44 26.

 

De besluiten van de gemeenteraad en het college van Amersfoort treden in werking na afloop van de beroepstermijn. Een beroep schorst de werking van een besluit niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, op voornoemd adres.

Naar boven