Bekendmaking vastgesteld wijzigingsplan Brakken 7 Gilze.

Logo Gilze en Rijen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen heeft het wijzigingsplan Brakken 7 in Gilze gewijzigd vastgesteld. Met dit wijzigingsplan wordt een agrarisch bouwvlak omgezet in de bestemmingen Wonen en Agrarisch (onbebouwd). Tevens wordt een recreatief nachtverblijf in een bestaand bijgebouw mogelijk gemaakt. In het plan is een verplichting opgenomen om overtollige bebouwing te slopen en landschappelijke inpassing zeker te stellen. Deze bestemmingswijzigingen passen binnen de regels van het bestemmingsplan via een wijzigingsbevoegdheid voor het college.

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het wijzigingsplan Brakken 7 Gilze van 2 februari 2016 tot en met 14 maart 2016 tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage ligt in het KlantContactCentrum (KCC) van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Rijen. Het wijzigingsplan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpwijzigingsplan heeft van 16 oktober 2015 tot en met 26 november 2015 ter inzage gelegen. Hiertegen is door de provincie Noord-Brabant een zienswijze ingebracht. Via de Nota van Zienswijzen is deze gegrond verklaard en het vastgestelde plan is daarop aangepast.

Van 2 februari tot en met 14 maart 2016 kan beroep worden ingesteld tegen het wijzigingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan kenbaar te maken. Voor het overige staat beroep door belanghebbenden alleen open tegen de aangepaste onderdelen van het wijzigingsplan. Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het is bovendien mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van voornoemde Afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Het wijzigingsplan treedt naar verwachting op grond van artikel 3.9a lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening in werking op 15 maart 2016.

Rijen, 1 februari 2016.

burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen,

de secretaris, de burgemeester,

ir. G.J.F.M. Vlekke          dr. A.J.W. Boelhouwer

Naar boven