Parkeerverbodzone Hoge Dijk bij het gebouw Machineweg 12

Logo Aalsmeer

Realisatie en Beheer, verkeer en vervoer, 2016

Z-2016/050415 D-2016/270052

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer besluiten om op de toegangsweg van de Hoge Dijk naar het gebouw Machineweg 12 en op het aangrenzende terrein vóór de speelplaats het parkeren te verbieden.

Dit gebeurt door het plaatsen van borden begin en einde zone E1 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 zone zoals aangegeven op de bijgevoegde tekening met tekeningnummer R&B-V-2016-127.

Motivering

Het besluit wordt als volgt gemotiveerd:

Het gebouw Machineweg 12 in gebruik bij het kinderdagverblijf Solidoe. Ouders die hun kind met de auto halen en brengen rijden via de Hoge Dijk naar dit kinderdagverblijf. Daar is vanaf de Hoge Dijk een ontsluiting naar een terrein dat grenst aan de speelplaats. Kinderen kunnen daar in- en uitstappen. Dit halen en brengen is op deze plek niet goed mogelijk als er geparkeerde auto’s staan. Deze situatie doet zich regelmatig voor. Het leidt tot onoverzichtelijke en gevaarlijke verkeerssituaties. Met het instellen van het parkeerverbod kunnen langparkeerders worden geweerd, terwijl het in-en uitstappen mogelijk blijft.

Het besluit strekt conform art. 2 Wegenverkeerswet 1994 (WVW1994) tot:

  • -

    het verzekeren van de veiligheid op de weg (lid 1a)

  • -

    het beschermen van weggebruikers en passagiers (lid 1b)

Participatie

Over het besluit heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseurs van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland, die namens de korpschef optreden (art. 24 BABW).

Wettelijke grondslag

Het besluit is gebaseerd op:

  • -

    de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994)

  • -

    het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990

  • -

    het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW)

Bevoegd gezag

Verkeersbesluiten worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op de wegen, welke niet in beheer zijn bij het Rijk, de provincie of een waterschap (art. 18, lid 1, onder d, WVW 1994). Burgemeester en wethouders van Aalsmeer hebben deze bevoegdheid bij besluit van 30 juli 2013 gemandateerd aan burgemeester en wethouders van Amstelveen. Voor Amstelveen is een mandaatbesluit van toepassing.

De genoemde weggedeelten liggen binnen de bebouwde kom en zijn in beheer bij de gemeente Aalsmeer.

Inzage

Dit besluit ligt gedurende een periode van zes weken ter inzage bij de Afdeling Publiekszaken van de Gemeente Aalsmeer, Raadhuisplein 1 te Aalsmeer.

Mogelijkheid tot het indienen van een bezwaarschrift

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaking een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend. Het bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan Burgemeester en wethouders van Aalsmeer, t.a.v. de Bezwaarschriftencommissie, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen.

Mogelijkheid tot het aanvragen van een voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op. De mogelijkheid bestaat om – zodra het bezwaarschrift is ingediend – tevens een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen. Er moet sprake zijn van een spoedeisend belang. Dit verzoek dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Aan het verzoek zijn kosten verbonden.

Ondertekening

Aalsmeer, 13 september 2016

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aalsmeer,

namens dezen,

mr. ir. S.J. van Viegen

teamleider verkeer en vervoer

Dit verkeersbesluit is openbaar gemaakt op 16 september 2016

Naar boven