Voorontwerpbestemmingsplan Broek Zuid, Gemeente De Fryske Marren, ter inzage

Logo De Fryske Marren

(bekendmaking op grond van de inspraakverordening)

Met ingang van 23 september 2016 ligt gedurende zes weken het voorontwerpontwerpbestemmingsplan Broek Zuid voor iedereen ter inzage.

 

Plangebied

Het plangebied ligt ten westen en zuiden van respectievelijk de kernen Joure en Broek. Een nieuw te graven watergang verbindt de nieuwe woningen met het open vaarwater aan de Zijlroede. Daarnaast zijn ook de volgende gronden en percelen meegenomen in het plangebied: diverse agrarische percelen die tussen de nieuwe watergang en Joure liggen; de (woon) percelen aan It Súd nrs. 1 t/m 17, oneven; de woonpercelen aan de Harddraversweg 78 en de Omkromte 15 en 17; de gronden aan de Tramwei die benodigd zijn voor de aanleg van een nieuwe rotonde en mogelijk carpoolplaatsen.

 

Doel

Het bestemmingsplan bevat een ruimtelijke juridische regeling voor de bouw van maximaal 86 woningen aan open water in Broek Zuid. Het plan betreft een woonmilieu met ruime opzet en een gemiddelde kavelgrootte van 1.000 m2. Naast gronden die nodig zijn voor de nieuwe woonwijk en de nieuwe watergang, zijn ook enkele andere percelen meegenomen zoals de hiervoor genoemde aanliggende percelen aan It Súd, enkele percelen aan de Harddraversweg en Omkromte en gronden aan de Tramwei die nodig zijn voor de aanleg van een rotonde inclusief ruimte voor mogelijk carpoolplaatsen.

 

Waar ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

• de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

• het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

• het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

 

Daarnaast is informatie over het voorontwerpbestemmingsplan te raadplegen via de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl . Het voorontwerpbestemmingsplan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl , het planidentificatienummer is NL.IMRO.1940.BPBRK16BROEKZUID-VO01 .

 

Reageren

In de periode waarin het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw inspraakreactie over het plan indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Dat kan schriftelijk of mondeling. Het is niet mogelijk een inspraakreactie per e-mail in te dienen.

• Schriftelijk. Schrijf een brief aan Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren, postbus 101, 8500 AC Joure. Vermeld in uw brief:

– voorontwerpbestemmingsplan Broek Zuid

– waarom u een inspraakreactie indient

– de datum

– uw naam en adres

– uw handtekening

• Mondeling. U kunt daarvoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge inspraakreacties wordt een verslag gemaakt.

 

Burgemeester en wethouders nemen een besluit over de beantwoording van de overleg- en inspraakreacties . Aan de hand van de overleg- en inspraakresultaten wordt dan een besluit genomen omtrent het gereed maken van het ontwerpbestemmingsplan voor de formele vaststellingsprocedure met zienswijzenmogelijkheid bij de gemeenteraad. Deze procedure wordt later apart bekendgemaakt.

 

Inloopbijeenkomst.

 

Er is op dinsdag 27 september 2016, aanvang 17.00 uur tot uiterlijk 20.00 uur in Partycentrum & zalencentrum ’t Haske, Vegelinsweg 20, 8501 BA Joure een inloopbijeenkomst waarbij informatie wordt gegeven over het plan en vragen kunnen worden gesteld aan medewerkers van de gemeente.

 

Iedereen is hierbij van harte welkom!

 

 

Joure, 21 september 2016.

 

Naar boven