Ontwerpbestemmingsplan “Merenweg 16” en ontwerpbesluit hogere waarden, Bleiswijk, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat van 20 september 2016 tot en met 31 oktober 2016 het ontwerpbestemmingsplan “Merenweg 16”, met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0170-ONTW en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, voor een ieder ter inzage ligt.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden inzien op:

- Ruimtelijke plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl)

•Ruimtelijkeplannen Lansingerland (http://1621.roview.net)

Als u een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14010.

Beschrijving ontwerp bestemmingsplan en ontwerp besluit hogere waarden

Aan de Merenweg 16 in Bleiswijk bevond zich een agrarisch technisch hulpbedrijf met bijbehorende bedrijfswoning en bedrijfsgebouwen. Het bestemmingsplan voorziet in de omzetting van een bedrijfsmatige bestemming naar een woonbestemming. De bedrijfswoning wordt omgezet naar burgerwoning. Het plan is die woning te herbouwen op dezelfde locatie. De bedrijfsgebouwen worden gefaseerd gesloopt en voor het resterende deel wenst de initiatiefnemer die gebouwen te voorzien van een nieuwe gevel en dak. Ten behoeve van hobbymatige activiteiten zullen een paardenbak en paddock worden gerealiseerd.

Het (ontwerp)besluit hogere waarden Wet geluidhinder wordt vastgesteld omdat uit akoestisch onderzoek is gebleken dat voor de te herbouwen woning niet aan de voorkeurswaarde kan worden voldaan ten aanzien van de geluidbron Merenweg. Het ontwerpbesluit is als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan opgenomen.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunt u een zienswijze indienen tegen beide ontwerpbesluiten. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van de gemeenteraad, afdeling RO, Postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs o.v.v. zienswijze BP0170/03. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14010.

Naar boven