Gemeente Ede - Verkeersbesluit instellen 30 km/uur - Molenstraat Ede

Logo Ede

850238

College van burgemeester en wethouders

Overwegingen ten aanzien van het besluit

De Molenstraat is een gebiedsontsluitingsweg binnen de bebouwde kom van Ede met een 50 km/uur regime. Door de komst van een supermarkt aan het Bunschoterplein in Ede steken meer voetgangers de Molenstraat over. Tevens zijn in de toekomst door het verlevendigen van het centrum meer overstekende voetgangers te verwachten. In het kader van het verlevendigen van het centrum is het doel om centrumvoorzieningen meer richting de Molenstraat te verplaatsen. Verder is aan de Molenstraat een ijssalon gevestigd met een terras op de middenstrook met als gevolg overstekende voetgangers. Om de veiligheid op de weg te verzekeren en weggebruikers en passagiers te beschermen is het noodzakelijk de maximumsnelheid van 50 km/uur op het wegvak van de Molenstraat, tussen de spoorbaan en de voetgangersoversteekplaats, ter hoogte van de Grotestraat, te verlagen naar 30 km/uur.

BESLUIT

Overeenkomstig bijgevoegde bijlagen de volgende verkeersmaatregelen in te stellen:

- de Molenstraat tussen de spoorbaan en de voetgangersoversteekplaats ter hoogte van Grotestraat aan te wijzen als 30 km/uur-regime door plaatsing van verkeersborden A1-30 en A2-30 van Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, inclusief onderborden 'gevaarlijke oversteken'.

Ter inzage

Het besluit en de bijhorende tekening liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de Publieksbalie, Raadhuisplein 3, in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 11 69 854. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kevin Jacobs van het cluster ROG, (0318) 680 391.

Ede, 6 september 2016

Burgemeester en wethouders

Namens deze,

Harriette Campen

afdeling Beleid Infrastructuur & Milieu

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Wij adviseren u om eerst contact op te nemen met Kevin Jacobs, (0318) 680 391, voor uitleg over het besluit. Bezwaar maakt u binnen 6 weken na verzenddatum van dit besluit. U doet dit door het formulier bezwaarschrift indienen in te vullen op www.ede.nl/bezwaarmaken onder het tabblad aanvragen. U mag ook een brief sturen. Als u de brief stuurt, wilt u dan de volgende punten benoemen?

- uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres;

- de datum waarop u uw brief schrijft;

- een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt;

- het zaaknummer of voeg een kopie van het besluit bij;

- uw handtekening.

Als u bezwaar maakt, blijft het besluit geldig totdat het bezwaar behandeld is. Na afloop van de bezwaarprocedure hoort u of het besluit wijzigt. Kunt u niet zo lang wachten? Dan kunt u de Rechtbank Gelderland om een voorlopige voorziening vragen. Als de rechtbank uw verzoek toewijst, dan worden de gevolgen van dit besluit opgeschort. Meer informatie hierover vindt u op www.rechtspraak.nl

Naar boven