Verlening watervergunning Consortium Grensmaas B.V., Rijkswaterstaat

Kennisgeving

Onderwerp

Kennisgeving van de verlening van een vergunning ingevolge de Waterwet, inhoudende het wijzigen van:

  • de watervergunning van 31 oktober 2006, kenmerk DLB 2006/12804, verleend aan Consortium Grensmaas B.V. voor het aanpassen van de bezinkbekkens in het cluster Borgharen-Itteren van het plan Grensmaas in de gemeenten Maastricht en Meerssen;

  • de watervergunning van 30 juli 2012, kenmerk RWS/DLB-2012/4309, verleend aan Consortium Grensmaas B.V. voor het lozen van waswater op de Maas in het cluster Borgharen-Itteren van het plan Grensmaas in de gemeenten Maastricht en Meerssen.

Aanvraag

De Minister van Infrastructuur en Milieu maakt, ter voldoening aan het bepaalde in afdeling 4.1.2 van de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend:

Op 2 augustus 2016 zijn twee aanvragen ontvangen van Consortium Grensmaas B.V. voor het wijzigen van de bezinkbekkens ter uitvoering van het cluster Borgharen-Itteren in het kader van het Grensmaasproject.

Vergunning

Op 13 september 2016 heb ik besloten de vergunningen te wijzigen voor wat betreft de aanpassing van de bezinkbekkens. De wijzigingsvergunningen liggen gedurende de bezwaartermijn van zes weken ter inzage op het kantoor van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Avenue Céramique 125 te Maastricht, afdeling Vergunningverlening, op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur (tel. 06 – 20 88 78 56).

Bezwaarmogelijkheid

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen dit besluit gedurende zes weken een bezwaarschrift indienen. De bezwaartermijn vangt aan met ingang van de dag na toezending van het besluit aan de aanvrager. Het besluit is op 13 september 2016 aan de aanvrager toegezonden.

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Milieu en worden gezonden aan de Hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, afdeling Werkenpakket, Postbus 25, 6200 MA Maastricht.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar (motivering).

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen kan men zich wenden tot de onder het kopje ‘Vergunning’ genoemde instantie (tel. 06 – 53 20 76 86).

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, T.L.B. du Chatinier

Naar boven