Ontwerpbestemmingsplan “Jacobskamp Den Dungen 2e herziening”.

Logo Sint-Michielsgestel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Jacobskamp Den Dungen 2e herziening” ter inzage wordt gelegd (conform art. 3.8 Wro).

In de nieuwe woonwijk Jacobskamp in Den Dungen worden op een locatie ten westen van het Tennispad, aan de nieuwe straten genaamd Kruisboog, Middenveld en Vendel en Tennispad zelf, als gevolg van een herverkaveling andere woningtypen gerealiseerd dan op grond van het vigerende bestemmingsplan mogelijk is. Omdat meer rijwoningen worden gebouwd dan in de oorspronkelijke verkavelingsopzet, zal, naast de 9 reeds vergunde woningen aan het Middenveld, het aantal woningen in dit plandeel toenemen van 47 naar 54. Het vigerende bestemmingsplan maakt die herverkaveling niet mogelijk. Deze (partiële) herziening is het planologisch-juridisch kader voor de herverkaveling. Het omvat een bouwtitel en geeft richtlijnen voor het beheer.

De beleidsuitgangspunten zoals die zijn opgenomen in het vigerende bestemmingsplan “Jacobskamp”, zijn en blijven van toepassing.

B eeldkwaliteitsplan

Het vastgestelde beeldkwaliteitsplan behorende bij het vigerende bestemmingsplan “Jacobskamp”, is van toepassing bij de welstandsbeoordeling voor deze locatie. Het beeldkwaliteitsplan is het referentiekader voor de ruimtelijke vormgeving van de ontwikkelingen in het plangebied “Jacobskamp” en beoogt samenhang tussen architectonische uitwerking en stedenbouwkundige vormgeving.

Inzagetermijn , procedure en zienswijzen

Het ontwerp-bestemmingsplan “Jacobskamp Den Dungen 2e herziening”, met de daarop betrekking hebbende stukken ligt van vrijdag 5 februari 2016 tot en met donderdag 17 maart 2016 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten de openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073- 5531111).

Het digitale ontwerp-bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0845.BP2016DDNJCBSKP102-ON01) raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl of via de volgende directe link/weblocatie: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0845.BP2016DDNJCBSKP102-ON01

Binnen de genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder een schriftelijke of mondelinge zienswijze op het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad indienen. Zienswijzen kunnen niet per email worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel, postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel. Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer T. Diebels, bereikbaar op het telefoonnummer (073) 5531626.

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

4 februari 2016.

Naar boven