BEKENDMAKING TERINZAGE LEGGEN – GEWIJZIGD - WIJZIGINGSPLAN OVERHEICOP TEGENOVER 44-46 IN SCHOONREWOERD (OPRICHTEN BEDRIJFSBEBOUWING VOOR FRUITTEELTBEDRIJF)

Logo Leerdam

Burgemeester en wethouders van Leerdam maken bekend dat met ingang van 22 september 2016  gedurende een periode van zes weken het wijzigingsplan Overheicop tegenover 44-46 in Schoonrewoerd voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor, Dokter Reilinghplein 1, 4141 DA Leerdam. (Geopend maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 en op afspraak van 13.00 uur tot 17.00 uur). Het college heeft met toepassing van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening op grond van het bestemmingsplan “Buitengebied Leerdam 2010” het wijzigingsplan Overheicop tegenover 44-46 in Schoonrewoerd, gewijzigd ten opzichte van het ontwerp-wijzigingsplan.  

Het wijzigingsplan inclusief bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Omschrijving plan

Het ontwerp-wijzigingsplan betreft een wijziging van het bestemmingsplan “Buitengebied Leerdam 2010” en de eerste herziening hiervan. Hierdoor wordt het mogelijk om ter plaatse van de Overheicop t.o. 44-46 in Schoonrewoerd bedrijfsbebouwing voor het fruitteeltbedrijf te realiseren.

De wijzigingen hebben betrekking op het aspect “water” en de toelichting op het wijzigingsplan is hiervoor aangepast.

 

Beroep

Tegen het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan kan beroep worden ingesteld. De beroepstermijn start na één dag na de terinzagelegging van het plan (23 september) en duurt zes weken (tot en met 4 november 2016). Het beroep dient ingediend te worden bij de Afdeling bestuursrechtsrecht van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ś-Gravenhage. Het beroep moet worden ingediend door belanghebbenden, voor zover het beroep is gericht op de door burgemeester en wethouders in het wijzigingsplan aangebrachte aanpassingen ten opzichte van het eerder vastgestelde wijzigingsplan.

Het besluit tot het gewijzigd vaststellen van het wijzigingsplan treedt één dag na afloop van de beroepstermijn in werking (5 november 2016). Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daarvoor moet, binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepsschrift heeft ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Leerdam, 14 september 2016

Burgemeester en wethouders voornoemd.

 

Naar boven